Výborná jahodová torta

lenulinka - bez fotkylenulinka, 23. marca 2011
8
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
200 g
100 g
2 KL
500 g
250 ml
40 g
2 ks
6 plátkov
10 g
600 g




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom (100g), pridáme múku a kypriaci prášok. Na koniec zmiešame masu zo žĺtok spolu so snehom a vylejeme pripravené cesto do tortovej formy. Dáme piecť na teplote približne 180° a necháme piecť približne 10 minút.

  2. 2

    Plnku pripravíme nasledovne: Z jahodovej šťavy a Zlatého klasu uvaríme puding. Tvaroh vymiešame s práškovým (100g) a vanilínovým cukrom. Želatínu napučanú v jahodovej šťave pridáme do vymiešaného tvarohu s pudingom a zmiešame.

  3. 3

    Na koniec rozkrojíme korpus na dve časti. Na prvú potrieme plnu a prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrchnú časť potrieme jahodovým džemom, uložíme jahody a polejeme tortovým želé.

Diskusia k receptu

ursula4
túto maškrtu robievam,je lahodná a svieža,ale namiesto plátkovej želatíny používam želatínový stužovač
3sandra3
fajn tortička... aj by som si teraz dala, aj ked je už noc... ale nemám...
lenulinka
túto tortičku som robila zatiaľ len raz a korpus bol veľmi tenký, takže 2 vajíčka môžu byť málo, tak to bolo v oficiálnom recepte takže neviem. nabududúce skúsim dať viac ;)
evanaaa
Mne sa to málo nezdá, veď je tam len 100g múky, čo sa m i zdá málo, najmä. aj je tam raz toľko cukru ako múky, skôr by som čakala, že to bude opačne. Ale zákusok celkove vypadá dobre s pudingom a jahodami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia