8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom (100g), pridáme múku a kypriaci prášok. Na koniec zmiešame masu zo žĺtok spolu so snehom a vylejeme pripravené cesto do tortovej formy. Dáme piecť na teplote približne 180° a necháme piecť približne 10 minút.
- 2
Plnku pripravíme nasledovne: Z jahodovej šťavy a Zlatého klasu uvaríme puding. Tvaroh vymiešame s práškovým (100g) a vanilínovým cukrom. Želatínu napučanú v jahodovej šťave pridáme do vymiešaného tvarohu s pudingom a zmiešame.
- 3
Na koniec rozkrojíme korpus na dve časti. Na prvú potrieme plnu a prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrchnú časť potrieme jahodovým džemom, uložíme jahody a polejeme tortovým želé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu