Foto: mirkajan
Tento recept som mala asi 15 rokov odpísaný z nejakého časopisu na zdrape papiera, pred dvomi rokmi som sa konečne odhodlala ho vyskúšať a Zobraziť celý popisTento recept som mala asi 15 rokov odpísaný z nejakého časopisu na zdrape papiera, pred dvomi rokmi som sa konečne odhodlala ho vyskúšať a po miernej úprave postupu i surovín sa stal súčasťou vianočného pečenia každý rok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
120 g |
|
135 g |
|
135 g |
|
1 ks |
|
1/2 čl |
|
Plnka: | |
60 g |
|
80 g |
|
90 g |
|
1 ČL alebo pomarančová kôra |
|
1/2 čl |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Na doske zmiešame všetky suroviny na hladké cesto. Sformujeme do tvaru gule, zabalíme a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 2
Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame pomleté orechy, celý mak, pomarančovú alebo citrónovú kôru, škoricu. V hrnci roztopíme med a maslo (len roztopiť, nevariť), pridáme k ostatným surovinám v miske a premiešame.
- 3
Vychladnuté cesto rozdelíme na polovice a na pomúčenej doske rozvaľkáme každý diel na obdĺžnik s hrúbkou asi 3 mm. Vyvaľkané cesto potrieme vždy polovicou plnky a zvinieme do rolády. Roládu zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky (alebo na 1/2 hodinu do mrazničky).
- 4
Stuhnutú roládu krájame na kolieska s hrúbkou 5 mm, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 10-12 minút pri teplote 180°C. Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom. Sú vynikajúce hneď po upečení, ale ešte lepšie ak niekoľľko dní postoja v chlade.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu