Šampiňóny v mletom mäse
Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 11. mája 2011
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 11. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na jednu porciu 4 celé šampiňóny obalíme v zmesi osoleného a okoreneného mletého mäsa, vajec, cesnaku a cibule. Vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v múke, vajíčku a strúhanke a vypražíme.
- 2
Z ostatných šampiňónov, ktoré narežeme na plátky, urobíme omáčku a to tak, že na oleji orestujeme cibuľu, pridáme šampiňóny, zalejeme vývarom alebo vodou a podusíme. Ochutíme a zalejeme smotanou rozšľahanou s múkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu