Šampiňóny v mletom mäse

Silvia Kuľhová
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 11. mája 2011
Šampiňóny v mletom mäse
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
600 g
3 strúčiky
2 ks stredne veĺká
3 dl
300 g
150 g
2 dl




Postup

  1. 1

    Na jednu porciu 4 celé šampiňóny obalíme v zmesi osoleného a okoreneného mletého mäsa, vajec, cesnaku a cibule. Vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v múke, vajíčku a strúhanke a vypražíme.

  2. 2

    Z ostatných šampiňónov, ktoré narežeme na plátky, urobíme omáčku a to tak, že na oleji orestujeme cibuľu, pridáme šampiňóny, zalejeme vývarom alebo vodou a podusíme. Ochutíme a zalejeme smotanou rozšľahanou s múkou.

Diskusia k receptu

bozulka
Danka a nielen vyzerá,vôbec také niečo nepoznám.ale už som uložila do KK.
gnoca
vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam, ale ja by som predtym trosku sampinony predvarila, nezda sa mi, ze by sa dobre prepiekli, s masom.
haston
podnetný recept. rozhodopádne vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia