Foto: ivka262
Postup
-
1
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo ich pretlačíme cez lis na zemiaky.
- 2
K zemiakom pridáme múku, trochu soli a spravíme cesto.
- 3
Cesto si nakrájame na menšie časti, ktoré si rozvaľkáme a dáme piecť na panvicu s kvapkou oleja. Upečené lokše pomastíme maslom alebo bravčovou masťou. Môžu sa jesť len tak s maslom alebo my ich natrieme tatárskou omáčkou dáme zeleninu- napr. paradajky, uhorky, papriky..., taktiež pridáme kuracie mäso a zrolujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
by som si bol pripravil skvelú,, tortilu"s kuracím mäsom.
(:-)
@torticka
Ryža sa dá uvariť nie len pod pokrievkou, alebo v elektrickej rúre, ale aj jednoducho ako naprìklad cestoviny vo väčšom množstve vody.Uvaríš, precedíš cez sito a dáš ešte trochu pod pokrievku.
Pekne pozdravujem.
Loksaren vo Vajnoroch moze byt supernajlepsia - ja ju nepoznam - ale nikde nie je uzakonene ,ze ak niekto pecie lokse inak ako oni tak nevie co robi . Vela zalezi aj od zemiakov , od mnozstva skrobu aj vody v nich -nikto nemoze striktne povedat ze pomer muka-zemiaky musi byt vzdy rovnaky . Dobru chut k loksiam :-)