Vysmážaný dubák
Včera som bola znovu na hubách. Žiaľ, išli sme z domu až o pol jedenástej....
Rolka z bravčového boku
Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, ...
Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance
Ak ani vy neviete, čo so zvyšnou zemiakovou kašou, vyskúšajte tieto šúľance! Rýchla príprava a...
Morčacie so slivkami
Tento recept som našiel na dovolenke v Mariánskych Lázňach v jednom časopise. Keďže mám rád recepty...
Osúchy od susedy
Recept mam od mojej susedy , dcera ich ma velmi rada. Su vyborne, vydrzia v...
Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou
Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou....
Rybie filé v lístkovej perinke
Ryby máme veľmi radi a preto dosť často pripravujem na obed. Tento recept je kombinácia všetkého...
Bačov rezeň
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame bryndzu s opečenou slaninou( na kocky) a...
Obložené rezne
Rezne naklepeme , osolíme a z jednej strany okoreníme . Potrieme korenenú stranu horčicou . Rezeň obalíme...
Pohorelské gombovce
Zemiakové gule s čučoriedkami alebo slivkami voňajú tradíciami. Chutia malým aj veľkým. Tento recept je...
Rebarborová pochúťka
Keďže začína obdobie vlastnej čerstvej zeleniny a ovocia, pridávam zákusok z rebarbory. Je chutný, šťavnatý. Recept robila...
Zapekaná zemiaková kaša
Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich v osolenej vode. Potom ich scedíme, pridáme maslo a miešame...
Kurča na smotane s jalapeño
Pred sťahovaním je potrebné zbaviť sa všetkých „načatých“ surovín, či poloprázdnych konzervovaných polotovarov....
Cannelloni s hubovou náplňou
Tieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa...
Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...
Šalátovica
U nás sa jej hovorí aj "vechťovica", mám ju rada vlažnú alebo aj studenú. Pre...
Karamelový likér- sviatočný
Robíme ho doma na Vianoce ci Silvestra. Nas obľúbený jednoduchý likér. A ešte tip- skúste...
Bryndzová nátierka
Našimi obľúbenými nátierkami, ktoré doma s menšími obmenami pripravujeme, sú bryndzová, rybacia a vajíčková....
Domáci chlieb
Keď ešte neboli domáce pekárničky a lekár mi zistil vysoký cholesterol a doporučil len celozrnný chlieb (...
Voňavý malinovo- banánový nanuk
Prichystáme si všetky suroviny. Šálka, ktorá mi slúžila ako mierka, mala 250 ml.
Pomaly pečený bravčový bôčik so strukovinami
Očistený nakrájaný bôčik osolíme, okoreníme a spolu s maslom a bylinkami pomaly pečieme v rúre pri...
Placka Katka
Názov "Placka Katka" preto lebo som pracoval hlavne podľa receptu, ktorý tu pridala 05. 08. 2011...
Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
Dierkovaný koláč
Teraz ma napadol jeden koláčik, ktorý je rýchly a dobrý, robila som ho na...
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...
Pečené pliecko
Nepamätám sa odkiaľ to mam, ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.
Cigareta, ktorá sa nedá fajčiť!
Tatko má 65 tak na oslavu som mu urobila cigaretu, keby chcel radšej len takéto a...
Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku
Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre...