táto knedľa patrí v našej rodine k najobľúbenejším. Ako celiatik som vyskúšala veľa receptov a nakoniec zo všetkých som vybrala niečo a vznikol Zobraziť celý popistáto knedľa patrí v našej rodine k najobľúbenejším. Ako celiatik som vyskúšala veľa receptov a nakoniec zo všetkých som vybrala niečo a vznikol tento super recept na výbornú knedlu
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
3 dcl, vlažná |
|
1 KL |
|
3-5 polievkové lyžice |
|
1-2 ks, (nemusia byť čerstvé) |
|
1/2 kocky |
|
1/2 káv.lyžičky |
|
1/2 káv.lyžičky alebo xantanová |
|
30-40 dkg |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
do nádoby si dáme vlažnú vodu,1/2 káv lyžičky cukor 2 žlĺtka,soľ ,olej,droždie, múku nemusíme dať hneď celú dávku 30 Dkg podľa potreby hustoty ,premiešame mixérom pridáme kypr.prášok a xantánovú alebo guárovú gumu /dostať v lekárni/ vymiešame na hladkú hmotu nesmie byť husté ani riedke podobne ako cesto na piškótové cesto, pridáme sneh z dvoch bielkov a na kocky nákrajané rožky z ľahka premiešamé cesto je ľahké nadýchané nie veľmi husté. Hotové dáme do maslom vymastených hrnčekov rovných ja mám tri smaltované 7 dcl, ktoré naplním do 3/4 ak máte len klasické čajové šálky rovné vyššie môžete použiť tieto tiež naplníme do 3/4 . Naplnené formy dáme do hrnca so studenou vodou,ktorá siaha do 1/2 šálok /hrnčekov/ prikryjeme podľa možnosti sklenenou pokrievkou . Ked začne voda vrieť odpočítame si čas u väčších foriem 30 minút a u menších 20 min. Potom odstavíme vyberieme a vyklopíme na tanier môžeme natrieť olejom alebo maslom a necháme trochu vychladnúť a pokrájame. Ja z tohto cesta robím aj parené buchty kde pridám viac cukru do stredu dám lyžičku lekváru a nedávam rožky použijem však malé šálky a podstatne žnížim dobu parenia.
- 2
Tento recept som robila aj s klasickej múky hladkej a výsledok bol taktiež veľmi dobrý prajem Vám dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak toto musim vyskusat upiect ;ň Dakujem za recept