Tvarohovo-ríbezľový koláč fotorecept

tinca - fotkatinca, 25. júla 2010
Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept)
Foto: tinca

Dnes sa mi narýchlo ohlásila návšteva, tak som zapojila mozgové závity naplno, dostala som červené ríbezľe,zbehla som kúpiť tvaroh a vznikol z toho Zobraziť celý popisDnes sa mi narýchlo ohlásila návšteva, tak som zapojila mozgové závity naplno, dostala som červené ríbezľe,zbehla som kúpiť tvaroh a vznikol z toho tento celkom chutný koláčik.

8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Plnka:
200 g
1 bal.
4 PL
3 PL
3 PL
1 ks
1 bal.
30 dkg
400 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Keďže som mala málo času, tak som vybrala z mraziaku cesto na pizzu /reku za pokus to stojí a vyšlo to!/. Ale môže byť aj kysnuté cesto, ktoré každá robí podľa svojho, na okrúhlu formu stačí z 250 g múky.

    Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske som vymiešala tvaroh so žltkom, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Medzitým som uvarila kokosový puding, ale RADA-mlieko som nedala dľa návodu má ísť 5 dcl, ja som dala len 4 dcl, aby bol hustejší. Potom som ho dala ochladiť. Aby sa mi nechytala kožka na povrchu, tak som ho posypala jemným kryštáľovým cukrom.

    Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom puding vylejeme do tvarohovej zmesi, premiešame a pridáme 3 PL strúhaného kokosu.

    Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymastíme si formu na pizzu a vyformujeme v nej cesto tak, aby siahalo až na vlnité okraje.

    Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rovnomerne naň na vrstvíme pripravenú plnku.

    Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom na plnku nasypeme čerstvé umyté ríbezle a posypeme sekanými vlašskými orechami. Ja si ich dám do sáčku a párkrát prejdem po nich valčekom, je to rýchlešie a bez neporiadku.

    Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláč pečieme na 190 st.C , cca 40 minút. Medzitým, ako sa koláč piekol som vám odfotila súpravu funny-munny, ktorú som vyhrala za jahodovú bublaninu. A ešte aj modrú, mám v kuchyni žlto-modré doplnky.

    Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladnutí koláč rozkrájame, posypeme strúhaným kokosom a ozdobíme ríbezľami. Tá chuť kokosu, orechov, tvarohu a ríbezlí je znamenitá.

    Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Detail.

    Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

alexdidi
Takéto koláčiky so sezónnym ovocím padnú vždy dobre...iste aj tvoja návšteva si móóc pochutila...
klaura
rýchle a určite dobré ... mám rada tvaroh s ovocím ... ukladám :)
janger
Ako si to dobre vymyslela! Na co vsetko posluzi cesto na pizzu!? Paradna torticka. A...este blahozelam k peknej vyhre.
tinca
@janger ,keď si v časovej tiesni všeličo ťa napadne ako si pomôcť,díky
michsamant
Dobry kolacik a v bode 8 sa mi paci ako si ho nazdobila tymi ribezlovymi strapcekmi.
frezia68
@tinca :chcela by som byť Tvojou susedkou,ktorá by mi ponúkla občas len 2 ks podobnej dobrôtky.......aby som nepiekla.Podľa toho známeho:"aj koza sýta,aj kapusta celá" ........:-)))
tinca
@frezi , vieš že by som ťa uvítala, často mávam hostí vtedy sa poje,ale inokedy veru roznášam aj susedkám, kamoške a tak rôzne. Aj by ma viac bavilo piecť, keby mi priibudla papáčka:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia