Kefírové šamrole

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 8. júna 2022
Kefírové šamrole
Foto: Kulinární studio MAFRA
20 ks
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
2 ks
100 ml
250 g
štipka
Na potretie:
1 ks
Plnka:
4 ks
250 g
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame so štipkou soli, žĺtkami, s kefírom a maslom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cez noc odležať v chladničke. Cesto rozdelíme na 2 diely a rozvaľkáme na pláty veľkosti 20 x 45 cm.

  2. 2

    Kovové trubičky na šamrole natrieme maslom. Z cesta nakrájame asi 3 cm široké pruhy a opatrne ich natáčame po jednom na trubičky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Povrch šamroliek potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme trochu vychladnúť a potom opatrne zložíme z trubičiek.

  4. 4

    Plnka: Bielky vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli s polovicou cukru. Potom ich odstavíme, pridáme zvyšný cukor s citrónovou šťavou a vyšľaháme tuhý sneh.

  5. 5

    Šamrole naplníme pomocou cukrárskeho vrecka z oboch strán a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

garanco
Moje najobľúbenejšie! aj keď iba z kúpeného lístkového cesta.
( Pre Východniarov moja spomienka z detstva, volali ich " rurki co maju džurki co panove jedza ...😉)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia