Kefírové šamrole
mesačník Varecha, 8. júna 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
250 g |
|
štipka |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
250 g |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame so štipkou soli, žĺtkami, s kefírom a maslom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cez noc odležať v chladničke. Cesto rozdelíme na 2 diely a rozvaľkáme na pláty veľkosti 20 x 45 cm.
- 2
Kovové trubičky na šamrole natrieme maslom. Z cesta nakrájame asi 3 cm široké pruhy a opatrne ich natáčame po jednom na trubičky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Povrch šamroliek potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme trochu vychladnúť a potom opatrne zložíme z trubičiek.
- 4
Plnka: Bielky vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli s polovicou cukru. Potom ich odstavíme, pridáme zvyšný cukor s citrónovou šťavou a vyšľaháme tuhý sneh.
- 5
Šamrole naplníme pomocou cukrárskeho vrecka z oboch strán a posypeme práškovým cukrom.
Tiež Šamrole:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
( Pre Východniarov moja spomienka z detstva, volali ich " rurki co maju džurki co panove jedza ...😉)