Osviežujúca ľadová káva na leto fotorecept

pusta - fotkapusta, 4. júna 2011
Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept)
Foto: pusta

V horúcich jarných a letných dňoch pijem studenú ľadovú kávu, ktorá osvieži a zaženie smäd. Na túto kávu používam Nescafé a umelé sladidlo, lebo Zobraziť celý popisV horúcich jarných a letných dňoch pijem studenú ľadovú kávu, ktorá osvieži a zaženie smäd. Na túto kávu používam Nescafé a umelé sladidlo, lebo cukor je látka, ktorá nás znovu núti piť a je veľmi kalorická. To je nevýhodou všetkých cukrom sladených Nealko nápojov, aj ked sú chladené, smäd neuhasia. Na naporcovanú kávu nalejem chladenú vodu z chladničky a počkám, až sa rozpustí. Pridám ľad a podávam. Niekedy použijem miesto vody chladenú sodu. Tento nápoj rozhodne osvieži a po ňom nás nesmädí.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1-2 CL Classic alebo iná
3-4 tablety /iné sladidlo
250 ml chladená /soda
podľa potreby kocky




Postup

  1. 1

    Nachystala som si kávu, umelé sladidlo, pohár na kávu, misku na ľad a...

    Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...chladenú vodu, ktorú mám vždy čerstvú v chladničke.

    Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si kocky ľadu.

    Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A ked som mala všetko po ruke, ...

    Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...naporcovala som do pohára kávu - 2 čajové lyžičky a sladidlo Imber - 4 tablety.

    Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kávu som zaliala chladenou vodou a premiešala som ju.

    Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som kocky ľadu, znovu som kávu premiešala a...

    Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...pripravenú ľadovú kávu som ihned podávala. Tip: kto má rád, môže pridať ešte mlieko alebo sladkú 33%-nú smotanu. Táto káva je vhodná aj pre diabetikov, redukčnú diétu a ak sa nepridá kravské mlieko a sladká smotana z nej, môžu ju aj tí, čo majú bezlaktozovú diétu.

    Osviežujúca ľadová káva na leto (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kucharronald
Zaujímavý receptík, ale kto má doma šejker, odporúčam všetko v ňom zmiešať, a tak podávať :)
ocino4
Priznám sa,ešte som kávu zaliatu studenou vodou nepila.ale zaujímavé to je.
marcy
škoda,nevyskúšam....moje hrdlo nezvláda ľadové nápoje....raz som v jednom podniku vybrala kocky ľadu z nápoja do vázy s kvetmi,prúser bol ....začal sa ľad topiť a pretekať cez vázu :-(...:-DDDD
marykay
Ja nemam sejker a robim si to tak, ze do pollitrovej flase od nestea (ma sirsi uzaver) nasypem kavu, zalejem vodou, uzavriem, poriadne s tym trasiem az mam vo flasi penu, vylejem to do pohara a prilejem mlieko...a je to fajne.... :)
eva60
Ja si pridam ešte troška coly,a cez slamku to popíjam
eva60
Ja si pridam ešte troška coly,a cez slamku to popíjam
kucharronald
Dnes som to skúšal, ale poviem pravdu, vodu by som do toho nedal....Má to úplne vodovú chuť, lepšia alternatíva je mlieko, s tým to bolo už lepšie...
helca103
ja robim ľadovú kávu trochu kalorickejšiu :-) podobne ako @eva60 nescafe zalejem Pepsi alebo Coca pridam ľad a cez slamku popíjam.
sandratamer
Odpoveď od pusty: "Nepotrebuješ k tejto káve vôbec šejker. So šejkrom by to bola káva Frapé a s mliekom, či smotanou zase káva Late."
tothka
@helca103 práve si mi pripomenula kávu, na ktorú som skoro zabudla.
Kedysi v práci sme si takú pripravovali a poviem vám, bola to poriadna pecka. Dnes už nie, ale zajtra si určite pripravím.
julica
robievam, ale prave s cukrom, umele sladidlo je pre mna ble, velmi rychlo ho zacitim a strasne mi to nechuti. uprimne lutujem vsetkych cukrovkarov. Dobra ladova kava je aj zabudnuta kava z kotoga :)
mery8658
Ešte vspružujucejšia káva na horúce leto : kávu zalejeme rumom alebo dobrým koňačikom a dolejeme kolou, podávame vo vysokých pohároch so slamkou.
marta5
mery8658, ja to robím podobne-rum ,káva,kola a ľad je to fajn,mám na to vysoké poháre,lebo sa vytvorí pena,je to dobré a krásne to vyzerá-nádhera.
matus74
Ja som barman :)) a tento napoj je velmi chutny, ale ja ho pripravujem tak ze do shakera dam lad, 1 dcl ladovej vody, 2 CL nescafe(alebo jacobs).Rozmiesam to a prelejem to do pohara.A potom uz len dolejem mlieko :). U nas sa to vola klasicky ice coffe ale mame aj vanilla ice coffe kde pridam aj vanilkovu zmrzlinu.
nyan
Sandratamer, ty si zisti, co je latte a nepis tu sprostosti. a urcite radsej cukor, umele sladidlo sa v tele metabolizuje an veci ako formaldehyd, nema ziadnu hodnotu pre telo, iba ma molekulu podobnu cukru, takze na jazyku chuti sladko. ale je to otrava.
sandratamer
@nyan , odpusti si tie trápne poznámky, a najmä, čítaj. Ja som len sprostredkovala odpoveď od autorky receptu, nijako som nevyjadrovala môj názor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia