Kávová roláda
Kávová roláda

Bezlepková a bezlaktózová roláda fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 12. novembra 2023

Výborná kávová roláda bez lepku a laktózy. Upečená za 30 minút.

20
porcií
25 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
2 bal. (prášok)
30 g (Liana)
Krém:
3 ks
100 g
1 PL
250 g
Na potretie korpusu:
Na posypanie:
 mleté
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pudingový prášok a bezlepkovú múku.

    Bezlepková a bezlaktózová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.

    Bezlepková a bezlaktózová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení odstránime vrchnú kôru z plátu. Opatrne stiahneme papier, korpus jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.

    Bezlepková a bezlaktózová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom a instantnou kávou nad parou do hustej peny, asi 15 minút. Do vychladenej vaječnej zmesi zašľaháme maslo a vyšľaháme hladký krém.

    Bezlepková a bezlaktózová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladený plát potrieme džemom, na džem rovnomerne navrstvíme časť krému. Zbytok krému použijeme na obtretie a ozdobenie rolády. Roládu pomocou papiera stočíme a necháme v chlade zatuhnúť.

    Bezlepková a bezlaktózová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom roládu potrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orieškami. Ozdobíme krémom a lieskovcami. Pokrájame.

    Bezlepková a bezlaktózová roláda (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia