Jablkový koláč fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 24. októbra 2010
Jablkový koláč (fotorecept)
Foto: dorisa

Tento koláčik som našla zasa v kalendári Dr. Oetkera, robievam ho často. Jabkové koláče majú u nás prím a strašne ich zbožňujeme. Len Zobraziť celý popisTento koláčik som našla zasa v kalendári Dr. Oetkera, robievam ho často. Jabkové koláče majú u nás prím a strašne ich zbožňujeme. Len škoda, že tento rok nemám svoje jablká a musím ich kupovať.

30
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 g
150 g
1 ks
200 g, roztopené(chladné)
5 ks
250 ml
Jablkové obloženie:
1000 g, na plátky
30 g, alebo mandle
 /nemusia byť/
Na posypanie:
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Zabudla som priložiť kypriaci prášok k surovinám.V mištičke je škoricový cukor.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, kypriaci prášok, strúhanku a cukor dáme do väčšej nádoby a dobre premiešame.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vajcia, roztopené, vychladnuté maslo a jablkový džús. Všetko premiešame.( Nie na hladko)

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na pomastený a vysypaný plech a zarovnáme. Cesto je také zrnité.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistíme jablká, nakrájame na tenké plátky, poukladáme na cesto. Posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom, na vrch hodíme zo par hrozienok a posekané vlašské orechy (alebo mandle)

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme vo vyhriatej rúre cca 40 min.pri teplote 180 stupňov. Pred podávaním posypeme práškový cukrom. Dobrú chuť.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bambulka51
my mame tiez radi jablkove kolace,tiez mama svoje ale su to uz stare stromy.kupili sme tento rok nove stromky,jablonky a hrusky,takze musime cakat take -rôcky kym zarodia...kolacik je urcite chutny.
danculka
Tento rok aj ja menej pečiem jablkové koláče,nemáme ani jedno,budem musieť ísť do Poľska,lebo u nás sú drahé,ale recept si uložím, vyzerá dobre.
julica
fíha, takýto recept som ešte nevidela, som strašne zvedavá, ako chutí ten džús v ceste. myslím, že ho o týždeň určite upečiem pre prípadnú návštevu
tatranka
Tiež ma prekvapil ten džús.No skúsiť treba všetko.Ukladám do KK.Jabĺčka mám,takže niekedy v priebehu týždňa,bude určite na stole.
evas13
Jablká v koláčiku miluje a tak odkladám si doi KK
dorisa
@danculka , to je tiež riešenie na slabú úrodu u nás. Ja som nemala jediné jablčko, všetko zbili krúpy. Ale , sú akcie v Lidl, aj iných veĺkých obchodoch.
dorisa
@tatranka , skús, ten džús a strúhanka dávajú koláčiku tú svojskú chuť, @julica , potom sa samozrejme ozvi, ako koláčik chutil,len netreba jablkami šetriť. Ďakujem všetkým za komentáre.
sonicka663
@danculka ,môžem sa spýtať po čom predávajú jablká v Poľsku?Oplatí sa tam cestovať?
@dorisa ,koláčik vyzerá veľmi dobre,vyskúšam ho aj ja,určite :-)
dorisa
@danculka , čítam, že si zo Žiaru, ved aj ja. Som aj na facebooku, napíš mi viacej o sebe. @sonicka663 , osobne si aj ja myslím, že jablká v PL sú zhruba na tej istej cenovej úrovni ako u nás. Ďakujem za pochvalu.
elisticka
@dorisa kolacik sa ti vydaril :-))s tym dzusom to som ani ja neskusala moze to byt vynikajuce....ulozene vKK
mamatata2
@Doriska , krásny a chutný ako vždy. Pár jabĺčok mám, vyskúšam koncom týždňa, príde brat z Čiech, dúfam, že sa mi podarí.
danculka
Dievčatá ešte stále sa oplatí nakupovať u našich susedov , zatial som sa o jablká neinformovala.ale zemiaky som kúpila po necelých 25 centov.krásne akoby u nich neboli záplavy/viem je to veľká zem/ako železničiarka chodím tam dosť často,dorisa pridám o sebeniečo viac,dám aj imeilovú adresu,ja nie som taká zručná,ako Ty...
valeri
tiež ukladám, jablkový môžem na každý spôsob a mám ich zatiaľ dosť tak určite vyskúšam
zienkadomaca
krasny kolacik, uuuuz ho idem piect, mame totizto vela vela jablk, a tesime sa, aj na ten dzus v ceste, bude to nieco nove. jablkove kolace su u nas rychlo zjedene, su vzdy zaujimave. tento vyzera uzasne.
remcula
Jablek se u nás letos urodilo strašně málo, škoda, nemáme ani na kalvádos! :-))), ale na takové receptíky si jablka i ráda koupím.
dorisa
@remcula , si zlatá. Ja nemám ani jedno jablko, vyskúšaj koláčik, je výborný. Ďakujem za komnetár.
verka1
Dorisa, tak som neodolala a vyskúšala, len s jednou zmenou. Miesto jablkového džúsu, som dala karotkový a vrch som posypala orechovo- makovou posypkou, čo mi zostala z periek. A piekla v remoske. Cesto malo chuť, ako keby bolo robené z kukuričnej múky a celý koláč nemá chybu. Ďakujeme.
dorisa
@verka1 , ja som už robila aj tak, že som dala sirupovú vodu, tiež bol na nerozoznanie od originálu. Je to na každej z nás, čo dáme na koláčik. Som rada,že vám chutil. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia