Foto: julica
Klasika, naša nedeľná chladnička zíva prázdnotou, ešteže som si včera večer dala namočiť fazuľu. Polievka z nej však nebude, najskôr treba "chleba namazať". :)
príprava
Postup
-
1
Vždy som robievala strukovinové nátierky zo sójových bôbov, tentoraz ma zlákala (z núdze cnosť) fazuľa, ktorú som krátko varila v čistej vode, po zovretí som ju zliala a ďalej varila s bobkovým listom a rascou. Viac opatrení proti nadúvaniu nepoznám :)
- 2
Uvarenú fazuľku som rozmixovala s topeným syrom (použila som nejakú syrovú tesco nátierku v črievku a bohato stačila), namlela som korenie (dobré by bolo aj také hubové, ak máte), pridala horčicu a hotovo. Už som nesolila, lebo dijonská horčica je dosť slaná, pokojne sa môže pridať aj klasická - plnotučná.
- 3
Pridávam ju sem, lebo táto nátierka má široké možnosti variácií, dá sa do nej rozmixovať cesnak, trošku cibuľky, červená kápia, pre klasikov oškvarky... získame tak množstvo chutnej a výživnej bielkovinovej nátierky, ktorá nám spestrí raňajky alebo večeru. Táto moja zrealizovaná verzia je skôr jemná, pre deti. Nebojte sa poštekliť fantáziu alebo posledné zásoby chladničky, tak ako ja. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu