Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami
Foto: stacy77777
V jednej z nespočetných televíznych relácií o varení som kedysi dávno videla postup na prípravu restovanej zeleniny,takže som sa rozhodla ho vyskúšať. Výber zeleniny Zobraziť celý popisV jednej z nespočetných televíznych relácií o varení som kedysi dávno videla postup na prípravu restovanej zeleniny,takže som sa rozhodla ho vyskúšať. Výber zeleniny je podľa vlastnej chuti a čo zdravotný stav dovolí,nakoľko mám zakázané paradajky,papriku aj uhorky.Takže každá gazdinka si môže recept ľubovolne upraviť.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia posolíme a uložíme do jenského skla. Podlejeme vodou a polejeme ich 2 lyžicami olivového oleja.Mäso nenaklepávame,necháme udusiť celé polovičky.
-
2
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky.
-
3
Tvrdšiu zeleninu-karfiol, kaleráb, brokolicu a mrkvu zaleje vriacou vodou a necháme 15 minút stáť. Cibuľku a pór si nakrájame na drobné kolieska a necháme bokom.
-
4
Zeleninu zlejeme,vodu dáme znova zovrieť a pripravíme v nej ryžové rezance/podľa návodu/.
-
5
Na panvici zohrejeme 2 lyžice olivového oleja,pridáme ocedenú zeleninu a za stáleho miešania o prehadzovania restujeme cca 15 minút. Môžeme dať 0,5dcl vody,aby nám neprihárala a lyžicu sójovej omáčky. Ku koncu pridáme pór a jarnú cibuľku.
-
6
Milovníkom ľahkých a diétnych jedál prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu