Falošná zabijačková kaša

ladislavvv - bez fotkyladislavvv, 29. augusta 2010

Tento recept sa vyznačuje jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy.Ak pri úprave ryže ako prílohy (napríklad v nedeľu) počítate aj pondelkovou večerou,tak v pondelok máte Zobraziť celý popisTento recept sa vyznačuje jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy.Ak pri úprave ryže ako prílohy (napríklad v nedeľu) počítate aj pondelkovou večerou,tak v pondelok máte večeru podľa tohto receptu hotovú za tri minuty.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ryžu pripravíme klasickým spôsobom,napr.uvaríme v sáčku,alebo pripravenú z minulého dňa zohrejeme v mikrovlnke.

  2. 2

    Pridáme paštétu z konzervy,prisypeme majoránku a premiešame.Obsah konzervy postačí asi na dve porcie.(Ak sa nám zdala kaša"planá",pri druhej príprave pridáme paštéty)

  3. 3

    Podávame s kyslou uhorkou,ale deti ju obľubujú s kompótom (čerešňový,slivkový,...).

Diskusia k receptu

mamatata2
Robím podobné, len miesto ryže uvarím krúpky a dám aj trochu popraženej cibuľky. Dobrý nápad, ak zostane ryža , vyskúšame ju dojesť podľa tohto spôsobu.
edimilka
Podobne, avšak predsa len trochu inak, robím už dávno! Aby sa čo najviac podobala pravej zabíjačkovej kaši, pridávam: upraženú cibuľku, korenie, majorán, pečeňovú paštieku a namiesto hlaviny konzervu bravčové vo vlastnej šťave.
danka007
Ahojte,
ja ju robím takto" Uvarím šošovicu a zlejem z vody.rýžu udusím a potom spolu zmieša. Na masti opražím cibuľu, pridám zmes, prehrejem, okorením zabíjačkovým korením. Podávam najradšej s kvašákmi.
bedrunka
Podobne ako vy, len zmiešam uvarenú šošovicu s krúpkami, polejem rozpraženou cibuľkou, dokorením a domajoránkujem a papkáme s uhorkou alebo cviklou.
bedrunka
Podobne ako vy, len zmiešam uvarenú šošovicu s krúpkami, polejem rozpraženou cibuľkou, dokorením a domajoránkujem a papkáme s uhorkou alebo cviklou.
danapa
noooo vyskusam, ryza my vzdy zostane, ☺☺☺
alzbetka2
aj ja robievam falošnú zabíjačkovú kašu, ale zato riadne z 1 kg ryže, 1 kg bôčika alebo 1 ks čerstvého kolena a asi 40-50 dg pečienky. Mäso uvarím, potom vo vývare aj pečeň a ryžu, mäso a pečeň zomeliem, pridám zomletú popraženú cibuľu, korenie, nové korenie, majorán a všetko premiešam s uvarenou ryžou a osolím podľa chuti.
haston
pridávam ešte cibuľu podusenú na tuku, okrem majoránu aj čierne mleté korenie a trošku mletého ďumbieru. vidím, že nápad s pečeňovou paštétou som nemal iba ja...
modrykamen
Slečna alzbetka2, skúste len polovičnú dávku pečienky (lebo takto je to príliš pečeňové, pre niektorých ľudí je to ťažké) a opražená cibuľka na dobrú kašu musí byť. Ináč tiež používam paštétu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia