
Živánska
Toto jedlo sme dávno nemali. Žiaľ, mám len fotopostup. Hotové jedlo som nestačila odfotiť....

Bublanina s pribináčkovým krémom
Bublanina je vďačná klasika, domáci pribináčik ani nevravieť. A čo vznikne, keď ich spojíme...

Segedínsky guláš s klobásou
Tento segedín je vylepšený pikantnou chuťou čabajky. Zmení ho v delikatesu.

Hubový guláš s paprikou
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané huby, zasypeme mletou paprikou, podlejeme...

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
Po sviatkoch mi zostalo varené údené mäso. Váhala som medzi šunka flekmi alebo guľkami....

Mandľové včelie úle
Rozhodla som sa vyskúšať, ako sa bude správať "cesto" z čistých mandlí. Vybrala som...

Detská zeleninová polievočka
Pripravujem ju mojim deťom na všetky možné spôsoby - od rôznych druhov zeleniny po rôzne druhy cestovín...

Segedínsky guláš, či sikulská kapusta
Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre...

Jemný baraní guláš
Baranina je skvelé mäso, a pokiaľ máte dobrého mäsiara, nemusíte sa báť ani niektorými často...

Zákusok na nedeľu
tento zákusok som si skombinovala a pripravila len tak narýchlo, raz v nedeľu , keď sme...

Kokosové venčeky
Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla, to pridame az ked sa nam všetko spojí....

Ako sa Miša z myší zmyšila...
Toto bol môj prvý pokus o slanú tortu ako špeciálne okrúhlo narodeninové prekvapenie pre sestru... pracovné...

Krupicový nákyp
je to dobrota aj studená aj teplá. Recept mám z Nemecka ale niečo podobné sa varí...

Kandizovaná pomarančová kôra
Budem piecť biskupsky chlebíček a tam mi treba presladené kandizované ovocie, pomarančovú a citronovú kôru kandizovanú....

Klobása v lístkovom ceste
Recept som videla v starom, ruskom časopise , ale robím ho po svojom , aj...

Závin z domácej pekárne
Pred pár dňami bola na Vareche diskusia o domácich pekárničkach, tak som sa rozhodla pridať ukážku...

Rizoto pre labužníkov
Rizoto som obyčajne varila len z nedostatku inšpirácie, ale odkedy som videla pripravu rizota talianskym kuchárom, ...

Gazdovské bryndzové halušky
Dnes u nás takýto výborny obed, veď slovenské halušky sú všade obľubené.

Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené
Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s...

Opekance
Vianočné opekance určite nesmú chýbať na štedrovečernom stole. Sú z kysnutého cesta a v rôznych častiach...

Torta na birmovku
Keďže rada pečiem, tak som vyrobila túto tortu pre moju vnučku. Inšpirácia prišla pri prezeraní...

Pikantý gazdovský rezeň
Tento rezeň patrí medzi moje najoblúbenejšie jedlá! Recept som upravil pre 4 osoby.

Slávnostná fazuľová torta
Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladenú pretretú fazuľu a zamiešame...

Vrchárska kelovica
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...

Gaštanové rezy s čokoládovou plnkou .
Viackrát som robila rezy s gaštanovou plnkou, ale do cesta som nikdy gaštanové pyré nedala. Vyskúšala som...

Špaldové halušky
Suroviny dobre vymiešame a cesto necháme odpočinúť, kým slaná voda na varenie halušiek nezačne vrieť...

Jednohubky z tortilly
Veľmi rýchle pohostenie, ak nás návšteva prekvapí, alebo aj nenáročná večera.

Tvarohovo-smotanová torta
Prvú plnku si urobíme z tvarohu, 2ks kyslej smotany, vanilkového cukru a roztlačených rozmrazených jehôd... na dno...

Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš
Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.