Foto: enerrgizer
na vareche som našiel niekoľko výborných receptov na kurča marinované v jogurte, tak som to musel vyskúšať...chutilo :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...v surovinách chýba jogurt :-) nemal by sa použiť nízkotučný...kurčiatko poumývame, rozporcujeme a vložíme do jogurtovej marinády, ktorú sme si pripravili z toho, čo vidíte na obrázku (je to napísané aj v surovinách)...
-
2
...keď už odpočívalo v marináde dosť dlho (koľko máte času, pocity kurčiatka ignorujte) tak ho opatrne vyberte a také celé ojogurtované ho obalte v strúhanke. Je to babračka, ale stojí to za tú námahu. A potom ho uložte do rúry nejak takto, dole na plechu sú zemiaky...
-
3
...zapneme rúru s ventilátorom asi na 180°C a priebežne ho vizuálne kontrolujeme. Po nejakom čase mäsko otočíme a dopečieme. Podávame na mrkvovo kapustovom šalátiku, ktorý sme si pripravili keď sa pieklo kurča a ozdobíme pečenými zemiakmi...dobrú chuť
ja namacam casto do kefiru cokolvek a je to vzdy chutne. Ako tvoje dnes.
nie je to taká babračka ako ten s jogurtom a chuť je perfektná :-)