Špaldová knedľa z parného hrnca

mimit - fotkamimit, 2. mája 2014
Špaldová knedľa z parného hrnca
Foto: mimit
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
1 PL
1 kocka
450 g
1 ČL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo vlazne a nie horuce, pridame do neho cukor a drozdie (1 kocka cerstve alebo 2 balicky susene) a nechame kvasok vykysnut. Medzitym zmiesame muku so solou a pridame vajce. Po vykysnuti pridame aj kvasok a vypracujeme hladke cesto, ktore nechame kysnut pod utierkou priblizne 45-50 minut.

  2. 2

    Naolejujeme si spodok a boky v spodnych 2 nadobach parneho hrnca, aby sa knedla neprilepila. Po vykysnuti cesta ho prehnietime, vytvarujeme z neho dve mensie knedle a ulozime ich do nadob na parenie. Nechame kysnut este asi 15-20 minut. Potom uz len 25 minut parime.

    Špaldová knedľa z parného hrnca - obrázok 2
  3. 3

    U nas k tomu bude aj "svieckova" z kuracich prs urobena tiez v parnom hrnci. Dobru chut prajem :)

    Špaldová knedľa z parného hrnca - obrázok 3

Diskusia k receptu

safran
robila tu @irenaw nekysnutú hrnčekovú, ale aj táto parená (nadýchaná) musí byť výborná, ukladám
pusta
myslím, že je to veľmi veľa droždia na uvedené množstvo múky, stačila by podľa môjho názoru bohate polovička.
peta5
tiež robím zo špaldovej celozrnnej hladkej presne takto isto, ale dávam kocku droždia na kilo múky, stačí to v pohode. vypadajú presne tak isto krásne ako tieto tvoje.
pipnat
včera som urobila z celozrnnej pšeničnej múky, použila som 2 čl sušeného droždia a naparila knedľu v parnom hrnci:)podávala som ju s omáčkou z tekvice hokkaido a volským okom...môj výmysel, ale veeeeľmi chutilo:):):)