Fazuľová kaša
Fazuľová kaša

Fazuľová kaša

veroniani - fotkaveroniani, 30. apríla 2020
Fazuľová kaša
Foto: veroniani
6
porcií

Suroviny

200 g
150 g
300 g
2-3 strúčiky
Zápražka:
1 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu deň vopred namočíme do vody. Ráno fazuľu zlejeme a zalejeme čistou vodou. Potom, keď už ideme variť, znova fazuľu zlejeme a dáme ju variť do čistej vody. Voda by mala byť asi 3 cm nad fazuľou. Varíme do mäkka. Fazuľu treba sledovať, každá sa varí inakšiu dobu.

  2. 2

    Medzitym poriadne premyjeme ryžu (používam guľatozrnnú) a ošúpeme zemiaky, ktoré nakrájame na menšie kocky.

  3. 3

    Keď je fazuľa uvarená, pridáme soľ, korenie majorán, premiešame. (Ak sa Vám zdá, že máte málo vody, dolejte 1-2 cm) Pridáme zemiaky a na ne vysypeme ryžu a už nemiešame. Prikryté varíme kým nebudú zemiaky a ryža hotové (cca 30 minút). Asi 10 minút pred koncom pridáme prelisovany cesnak.

  4. 4

    Keď pridáme cesnak, začneme si robiť zápražku. Na panvicu dáme bravčovú masť, nešetríme, približne za varešku. Pridáme nakrájanú cibuľu. Keď je už mäkká, zasypeme hladkou múkou, ktorú opražíme do ružova. Potom pridáme studenú vodu, aby vznikla akoby taká krémová hustejšia omáčka. Poriadne premiešame. Chvíľku povaríme a pridáme k fazuli s ryžou a zemiakmi. Na fotke je všetko spolu zmiešané, nebojte sa ak sa Vám to zdá redšie, zápražka to zahustí, poprípade si ešte kašu môžete trocha popučiť na zahustenie.

    Fazuľová kaša - obrázok 4
  5. 5

    My nepučíme, nám s manželom to chutí takto vcelku. Dobrú chuť prajem :)

    Fazuľová kaša - obrázok 5

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Toto jedlo nepoznám, ale veľmi rada vyskúšam. Viem si predstaviť aj poliate kúskami opraženej slaninky alebo ako prílohu k upečenému kúsku mäsa. Ďakujem za inšpiráciu.