Tento zákusok pripravujem na slávnostnejšie príležitosti ako je oslava narodenín či menín.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
10 PL uvarená čierna |
|
100 g |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
PLNKA: | |
250 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 balenie na ozdobu |
|
6 PL |
|
3 dcl |
|
Postup
-
1
Žltky vymiešame s prášk. cukrom do penista.Uvaríme si silnú tureckú kávu a vychladíme ju. K žltkom primiešame vychladnutú kávu,postupne múku ,orechy, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pomaly upečieme.
- 2
Pripravíme si plnku: v 1 dcl mlieka si rozhabarkujeme 6 pl múky a vlejeme do zvyšného mlieka a uvaríme kašu. Kašu vychladíme. Zvlášť si vymiešame palmarin s práškovým cukrom do peny, pridáme vanilku a po lyžičkách pridávame kašu.
- 3
Plnku natrieme na cesto a posypeme čokoládovými hoblinkami.Ja niekedy používam namiesto hoblín vyšľahanú šľahačku. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu