Plnené linecké koláčiky

hubarka35 - fotkahubarka35, 3. decembra 2010
Plnené linecké koláčiky
Foto: hubarka35

ja ich robim na vela sposobov,aj plnit sa daju lekvarom ci plnkou-kremom...

10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250g
150g
2ks
100g
 aky chceme
Krém:
150g
2lyžice
1
3dcl
1ks




Postup

  1. 1

    všetko zmiešame,vyvalkáme,vykrajujeme rozne tvary.

  2. 2

    krém:uvarime puding a do horuceho vmiešame margarin,cukor akakao,dame vychladit.

  3. 3

    Zlepujeme bud kremom alebo lekvarom,zdobime polevou cokoladovou,citronovou,punčovou a zdobenim....

    Plnené linecké koláčiky - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Krásne, krásne, krásne a vieš čo? Krásne su tie tvoje linecké kolieska:)))
danculka
Peknučké sú linecké koláčiky,mám rada linecké ukladám..
ela77
Linecké nesmú chýbať ani u nás, len nie sú tak krásne vyzdobené ako tvoje. Ale ako kedy. Len recept mám trocha iný, je zo svadobných starých receptov :1 diel tuk, 2 diely cukor a 3 diely múka, trocha práš. do pečiva. Ak je to trocha suchšie tak pridám jogurt, alebo mlieko. Pri 3 kg múky sa pridá vajíčko a 1 prášok do pečiva.Pre to množstvo tuku robím kvôli synovi radšej túto dávku.
janger
@hubarka , to uz mas tolko napecene? Pozerala som aj ostatne tvoje recepty. Mas moj obdiv :-)!
pivonka
Tak to si sa vyhrala. Rôznofarebné polevy, drobné ozdôbky - kopec trpezlivosti a času, ale krásny výsledok.
celka
Krásné, inspirující. Dneska jsem si koupila podobné ozdoby , jaké máš
na lineckých koláčkách. Asi je podobně použiji.
helca103
linecké cesto som zlepovala iba lekvárom a raz nutelou ale krém zo zlateho klasu som neskušala.Linecké je klasika ktora nikdy nesklame. Velmi pekné,farebné,veselé a chutne /KK/
marikasu
@Hubarka35 nemáš ty náhodou cukráreň? Toľké krásne zákusky si už napiekla a kde sú ešte Vianoce -:))
marienka44
@ela77 ,zle si uviedla pomer surovin na linecke cesto. Spravne ma byt:
1diel cukru+2 diely tuku+3 diely múky hladkej. Ved podla Tvojho receptu by asi kolečká zhoreli /veľa cukru/. Linecke cesto na rozdiel od krehkeho ma viac tuku.Recept na lin. kolecka:
250 g hl. múka,150 g masla /tuku/ a 100 g pras. cukru. Trosku soli. Do kazdeho cesta davam trochu soli na chut. :-)
vecnemlada
su pekne tie kolaciky, ale s kremom uz to nie su linecke, ja robievam podla mojej starej mamy, ta kedysi pekavala na svadby: 700g hladkej muky special, 500g tuku, 200g cukru, 3 zltka, 2 vanilky, citronova kora a zlepovat ribezlovym dzemom, nepoznam nic lepsie, rozplyvaju sa na jazyku, robievam vzdy aspon 2 davky :)
tatranka
Tiež sú u mňa na stole linecké koláčiky,každé Vianoce.No robím ich tak,ako uviedla@marienka44 ,alebo @vecnemlada .Zlepujem jedine lekvárom.Tvoje koláčiky sú krásne,ale to sú už obmeny a vylepšené recepty.No sú naozaj veľmi pekné.
torticka
Vy už pečiete? Ja ešte nie. Ale na budúci týždeň ideme piecť medovníky. Pri tom budeme 3 baby a 1 chlap.
45katka1
Pre pana krala...to uz teraz peciete na Vianoce???To z akeho cesta peciete,ze vam to vydrzi az do Vianoc a isto to nepojete aj potom hned prvy den.Ja vsetko peciem az posledne 2-3 dni pred Vianocami. Obdivuhodne,ake ste sikovne:-).
ela77
marienka44/, marienka ja mám ale taký recept ako som uviedla, ide hlavne o to aby tam bolo práve menej tuku, cukor prispôsobujem a vždy dávam menšiu dávku ako je uvedené. a je to bez toho vajíčka, až pri tej veľkej dávke ako som písala pri 3 kg múky ide jedno až dve.
Tak sa pečú linecké na Štrbe pri svadbách.
Dokonca chcem vyskúšať aj tu uvedené ešte jedni linecké, kde ide iba 100 g maslo, 200 g cukor a 600 g múka plus jedno vajíčko. Je pod názvom čajové pečivo-linecké. Tiež je s malým množstvom tuku.
ela77
ešte k tomu cukru, že by sa spálili koliečka linecké. Veď keksíky sa sušia pri menšej teplote, tak zhorieť nemôžu.
hubarka35
jasne každa mame iny recept na linecke,mne nezhoreli nikdy a niekedy ani nezlepujem len zdobim,vtedy hrubšie vykrajujem,a na zlepovanie tenšie,nech sa volaju u každeho posvojom ja ich volam linecke zlepovane....,vykrajovane....,ja musim skorej piect,zdobila som len pár,ostatok potom,robim v nepretržitej prevadzke,a este neviem ako na štedry den budem,a chodim na dvojdnovky takže ja dva dni pred vianocami nemožem,musim podla času jak mam volno-a priatel na štedry den robi aj 25.12,tak asi budeme o den skor mat stedry den...
hubarka35
45katka1 vydrži na balkone uložene v dozach a chuti ešte lepšie odležané,keby som mala volno alebo vikendy volne aj cele sviatky,tak pečem tri dni pred ako ty,no suche sa peču skorej....a vlaky chodia aj cez vianoce a neverili by ste že aj na štedrý den ludia cestuju,tak ked mi vide smena musim robit...
ela77
hubarka35/vďaka za podporu, že si nás usmernila, a niektorých aj podporila a správne pochopila o čo nám ide ak recept pripomienkujeme ,veď recepty kolujú medzi ľudmi a prispôsobujú sa novým materiálom a požiadavkám rodiny, tradície sú tiež rôzne. Takže ak máme pripomienky sú to len naše vlastné skúsenosti. Len nemám rada ak niekto reaguje direktívne, že tam máš chybu. To ma pobúri. Ja tiež napíšem svoj postreh ale vysvetlím ho prečo to robím ja takto.Veď varecha a iné fóra sú o výmene skúseností. Niekto chce poslať aj svojim blízkym, ktorí napr, nemajú čas a možnosti, tak to robí aj v predstihu. Niekto má v rodine člena, ktorý nechce tukové a tak sa mu prispôsobujeme. Želám ti príjemné prežitie Vianoc a aby Vám vyšli aj voľné dni, ktoré človek chce stráviť so svojimi blízkymi hlavne cez sviatky.
tinca
@hubarka35 krásne nazdobené, ja linecké zlepujem pikantným džemom, dokonca mám recept, že sú hneď mäkké,ak urobím pridám
hubarka35
ela77 dakujem aj tebe i ostatnym želám pekné sviatky,jasne každá mame svoje grifi,pripomienky,no dnes mam volno a nemam,lebo zas na poučenie musim ist do prace na par hodin,a je to v mojom volnom časea neplatene,meni sa GVD-grafikon vlakovej dopravy od nedele,tak za to...ale to sem nepatri...ale hned jak budemtri dni doma pečiem o stopät...
ailuj82
sú krásne a určite chutné. Vyskúšam. A ja tiež nemám rada, ked ńiekto napíše, že robí tak a tak. Veď to je už iný recept a nech si ho pridá a nie *buzeruje* :)
zdezda
sú krásne aj nenafarbené, si šikula, ukladám, vyskúšam aj tvoj receptík:-)
bejgi
Krááááásné linecké koláčiky, neopakvateľná atmoséra vianoc.....chutné a očarujúce....joj keby aj mne sa tak podarili :-) snímam klobúk pred tebou :-)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia