recept mám od mojej svokry a u nás sa iná ryža vlastne ani nevarí. Je super ochutená.
4-5
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji (najlepšie olivovom) opražíme cesnak (množstvo podľa chuti, ja dávam aj 5 - 6 strúčikov, lebo ho máme veľmi rady). Zalejeme vodou, pridáme vegetu a necháme zovrieť. Do vriacej vody nasypeme ryžu a necháme to bublať na silnom plameni v otvorenom hrnci asi 5 minút. Potom plameň stiahneme na minimum (alebo preložíme na najmenší horák a ten nastavíme na minimum) a v prikrytom hrnci uvaríme do mäkka. Ryža je hotová vtedy, keď sa vyparí voda a na povrchu sa vytvoria priehlbinky, alebo dierky. Podávame ku všetkému, k čomu sa ryža hodí.
Robím vždy na cibuľovom základe a obmienam
koreniny, alebo zeleninu.
skusim,dakujem.
Vsetky prisady osmazim na olivovom oleji, pridam ryzu a zalejem odmeranou vodou, ktora by mala byt variaca. Osolim a varim uz len 15 minut. Pouzivam drahu indicku ryzu BASMATI.
Toto je vlastne recept.