Pangasius filé zapečené v paradajkovej omáčke
Na olivovom oleji jemne speníme cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pridáme paradajky, štipku...
Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým...
Zimtsterne
Milujem vianočné pečenie :) Tento rok som sa okrem klasických medovníkov, lineckého pečiva a vanilkových rožkov...
Viedenské venčeky s kávovou príchuťou
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vymiešame zmäknuté maslo s cukrom a kávou, pridáme žĺtky, ...
Celozrnné tukové žemle
Už som piekla obyčajné tukové žemle, skúsila som aj z celozrnnej múky a podarili sa...
Valentínska sacherka
Môj obľúbený recept na sacherovú tortu, tentoraz v tvare srdiečka, keďže je sv. Valentín,...
Jahodový džem s bazou a ružovým vínom Uhudler
Z nášho pobytu v Stegersbachu sme si priniesli rosé, ktoré nás tam očarilo svojou sviežosťou a...
Sacher torta (neoriginálne originálna)
Dnes som dostala tento recept od kolegyni a je neoriginalny lebo nie je a je originalny lebo...
Horkooooo po tekvicovej polievke..... fúúha, paráda!!
Tak strááášne teplo, ako mi bolo po tejto parádnej krémovej polievočke... na pa rá du!...
Bezlepková Sacherova torta
Máte doma bezlepkovú zmes na bábovku Novalim, ale na bábovku práve chuť nemáte? Nevadí, ukážeme...
Cisárske trhance
Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som...
Kura na víne, zelenine a hubách
Poznám kura na tisíc spôsobov a všetky sú dobré. Rozmýšľala som, ako ho pripraviť tak,...
Sivoň americký na sardelách s kaparami
Recept som získala z Rakúska, chuť ma úplne očarila. Týmto spôsobom si môžte pripraviť akúkoľvek...
Zdravšia verzia viedenskej Apfelstrudel
Milujem Viedeň a vždy keď ju navštívime, nenechám si ujsť príležitosť ochutnať ich geniálnu štrúdlu...
Brot von Rosvitta
Tento recept som si doniesla z Rakúska od známej :) Stojí za vyskúšanie
Želé z Cabernetu Sauvignon
Na tento recept som sa chystala dlhšiu dobu, a pri ochutnávke som bola nadšená. Víno v...
Bohnensterz
Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr...
Zemiakovo-dubáková štrúdla
Od Rakušanov som sa naučila jednu dobrú vec - takmer všetko sa dá zabaliť do štrúdle alebo...
Pomarančovo-pistáciové stromčeky
Sladké keksy, potreté horkastým pomarančovým džemom a posypané slanými pistáciami. Čudesná kombinácia? Aj mne sa...
Černicové kocky
Bolo treba upiecť pre našich najmenších v rodine zákusok mňam-mňam. A čo by som pre nich...
Čokoládová Sacherka podľa knihy Augustína Pauloviča
Táto kniha bola vydaná vo Viedni 1. júla 1920. Receptúra je písaná názvoslovým príznačným pre daný...
Vyprážané ANANÁSOVÉ kolieska
Recept som vykukala v jednej múdrej knihe "vysoká škola varenia" koncom júna bolo horúco a osvieženie sa...
Štajerské Bandnudeln s tekvicovou omáčkou
Cibuľu orestujeme do zlatista, zalejeme bielym vínom, zredukujeme (necháme varom zmenšiť objem), pridáme nakrájanú...
Veľkonočný veniec
Vyberám tento recept z mojich starších výpiskov z receptára Slovenskej televízie, blížia sa veľkonočné sviatky a...
Išelské tortičky bez lepku
Linecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s kakaovým práškom a mandľami....
Viedenské slané šamrolky
recept je náš obľúbený a pečieme ho na vianočné sviatky, dá sa použiť ako teplé predjedlo