Rakúska čokoládová torta

tedko - bez fotkytedko, 4. mája 2011

Recept dostala moja dcéra od sesternice,hneď ho vyskúšala a to je papaníčko.

30 minút
príprava
30-35 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
175 g
6 ks
200 g
30 g
1 čl
ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V kovovej nádobe rozpustíme na kocky nalámanú čokoládu a maslo,občas premiešame. Keď je hmota hladká,odstavíme.Rúru si vyhrejeme na 170°C,tortovú formu vymastíme maslom.Elektrickým šľahačom vyšľaháme sneh z bielkov so 60g práškového cukru.

  2. 2

    V mise vyšľaháme žĺtky a zvyšnú časť cukru,šľaháme 5 min.,kým žĺtky nemajú bledú citrónovú farbu.Pridáme roztopenú čokoládu s maslom a ďalej šľaháme.Potom pridáme múku s práškom do pečiva a ďalej šľaháme,občas stierame zmes zo stien nádoby.Do čokoládovej zmesi jemne vmiešame sneh z bielkov.Zmes pridávame po tretinách.

  3. 3

    Vylejeme do formy a rovnomerne rozotrieme.Pečieme 30-35 minút.Pri pečení sa koláč nadvihne a popraská.Torta je upečená keď sa nám zdá že zvedla a keď ihlica ostáva po vytiahnutí čistá.Cesto necháme na mriežke vychladnúť/znovu trocha spadne a povrch ešte viac popraská/.Tortu posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu

ola111
Určite dobrota,mám rada takéto čokoládové,vyskúšam cez víkend,
na tú šľahačku čerstvú jahôdku,mňam.
3sandra3
páči sa mi tortička,,, z horkej čokolády priam delikatesa... ukladám si do kk a upečiem pri najbližšej príležitosti
rybarik2
Tento recept som práve našla v mojej jednej knihe , len je tam viac
čokolády a bez múky. Bol by vhodný pre celiatikov. Určite vyskúšam.