Brot von Rosvitta

nathaliez - fotkanathaliez, 15. januára 2012
Brot von Rosvitta
Foto: nathaliez

Tento recept som si doniesla z Rakúska od známej :) Stojí za vyskúšanie

160 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
10 g
2 KL
1 KL
2 KL
75 g
300 ml teplá




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do pekárne a zapneme program "cesto"

    Brot von Rosvitta - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto vyberieme z pekárne a vymiesime bochník

    Brot von Rosvitta - obrázok 2
  3. 3

    Urobíme zárezy

    Brot von Rosvitta - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť do rúry prvých 15 min. na 220°C a ďalších 45 min. na 180°C. Po hodine vyberieme chlieb z rúry a necháme vychladnúť na mriežke. Guten appetit

    Brot von Rosvitta - obrázok 4

Diskusia k receptu

anajka
Pekný, vyskúšam. Len ma zaujalo, prečo nie je pečený v pekárničke keď sa tam už miešal.
marienka44
@Nathaliez ,ta muka celozrnna moze byt vselijaka. Moze byt razna, psenicna, mkukuricna ap. Prosim upresnit. Upeciem v najblizsom case, neviem, ci mam koriander, preto ukladam do KK.
afataga
nie kazdy ma rad chlieb peceny v pekarnicke ani moj muz ho nechce, asi preto je peceny v rure, ma potom lepsiu korku, dobry recept
nathaliez
@marienka44 použila som pšeničnú celozrnnú
@anajka chlebík mal byť okrúhly. Moja známa pečie chlieb vo veľkej peci a originálne má kysnúť v špeciálnych košoch vysypaných múkou, ale také som na slovensku nezohnala
kadely
Já taky nechávám v pekárně jenom promísit a nakynout a peču s vynikajícími výsledky v klasické plynové troubě. Chlebík je nesrovnatelně lepší, s kůrčičkou a fajnově křupavý.
marianne69
Milujem piect chlebiky,tento rozhodne stoji za vyskusanie,vyzera vynikajuco.Nemam pekarnicku a az mam byt uprimna ani po nej zvlast netuzim.Jedla som chlebiky upecene v nej a nebolo to ono..Bavi ma ten proces pecenia,aj ked pekarnicka je urcite velky pomocnik a mam par kamaratiek,ktore si bez nej nevedia uz zivot predstavit.:-)
pacik
My už chlieb skoro vôbec nekupujeme a pečiem v pekárničke aj klasicky v rúre, vymiešaný ručne. Chutia nám všetky a zjedia sa vždy do posledného kúska. @nathaliez ešte som nepiekla s koriandrom, najbližšie upečiem podľa tvojho receptu :-)
marikafil
A mne nechutí s kváskom. Pripadá mi príliš kyslý. Ale pokiaľ ja viem, keď sa dáva kvások, netreba už toľko droždia (niekto už nedáva žiadne droždie) - alebo sa mýlim?
irenaw
@nathaliez tvoj chlieb vyzerá výborne. tie košíky na kysnutie nemyslíš ošatky? dajú sa kúpiť cez internet okrúhle aj oválne v rôznych veľkostiach ale len také moderné z pedigu.
irenaw
@marikafil kváskový chlieb nemusí byť kyslý, záleží koľko kvásku dáš a akú múku použiješ :)
bahadur
Ošatka se dá nahradit cedníkem (zemplinčani drišľak) vyložený pomoučněnou utěrkou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia