Valentínska sacherka fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 14. februára 2011
Valentínska sacherka (fotorecept)
Foto: alexdidi

Môj obľúbený recept na sacherovú tortu, tentoraz v tvare srdiečka, keďže je sv. Valentín, patrón zamilovaných.

12
porcií
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

7 ks
4 ks
210 g
70 g
40 g
80 g
50 g
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Žĺtka vymiešame s olejom. Do bielkovej hmoty vmiešame ĺtkovú a pomaly primiešame preosiatu zmes múky a kakaa. Vylejeme do srdcovej formy vystlanej papierom na pečenie.

    Valentínska sacherka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme 30-40 minút pri 180-200st.C. Po vychladnutí prekrojíme a natrieme džemom. Džemom potrieme aj boky a povrch torty. Tortu položíme na podnos vystlaný 4 obdĺžnikmi papiera na pečenie. Aspoň 1/2 hodiny necháme odležať v chlade.

    Valentínska sacherka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí vytiahneme kúsky papiera na pečenie a podnos je pekne čistý. Ľubovoľne ozdobíme a podávame so šľahačkou(alebo aj bez nej).

    Valentínska sacherka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariaklara
Júúj, tá bude určite dobručká. Ja by som ju nazvala "Valentínska černoška". Ukladám.
tatranka
Máš dosť papáčikov na takú dobrotu,ale veru by som sa s radosťou nechala pozvať.
cica2
krásna tortička, máme skoro rovnaké recepty:) Tiež som ju piekla, je aj u nás obľúbená:)
klaura
mňam, sacherku som ešte nejedla ... je čas ju urobiť ...
evas13
Ukladám do kk, pekná tortička a tiež som ju ešte nejedla. :)
marienka44
@Alexdidi , len 80 g múky na to mnozstvo vajec? Nemam formu srdce, spravim ju do gulatej formy.
Navrhujem, aby sa tekutiny merali na ml ! 40 g oleja odhadujem na 50 ml. Mam odmerku a nemusim vaziť. :-)
baculata
Už som jedla, ale ešte nikdy nepiekla.Počula som o nej dávno a o pánovi,ktorý je autor receptu prísne chráneného.Tento Tvoj recept určite niekedy vyskušam.
abend
Nespochybňujem kvalitu tohoto receptu, odporúčam vyskúšať môj recept ktorý už bol zverejnený na vareche, porovnať ich. Ja som zatiaľ na môj recept dostala len dobré ohlasy.
alexdidi
Veľmi sa ospravedlňujem a zároveň ďakujem, že tak pozorne čítate recepty...chybička sa vludila...múky hladkej malo byť 70g, už je to opravené...@marienka44 , máš pravdu, tekutiny v ml mám vo všetkých receptoch, ale tento recept mám takto a teraz som dosť zaneprázdnená, takže som sa dosť ponáhľala a nechcelo sa mi to premeriavať...nabudúce upravím...
alexdidi
@abend , odskúšala som už mnoho receptov na sacherku, pretože ju máme radi...tento zatiaľ vyhráva a mám ho oznámkovaný 5hviezdičkami, ale prečo nevyskúšať aj ten Tvoj? Tých receptov existuje veľmi mnoho a každý tomu svojmu hovorí, že je to originál, ale originál nepozná asi nik...i keď neoriginál môže byť chutnejší ako originál...
tinca
@alexdidi milé a dobré Valentínske prekvapenie. Akú veľkú formu srdca máš, lebo ja som dostala na meniny od kamošky, ale som bola sklamaná je dosť malá.
Myslíš, že by som do nej mohla urobiť z 1/2 dávky? Budem si hľadať väčšiu formu
smajliqa
waaaaaaaaaaaaaaw.... moj priatel sacherku miluje,,,,, ale tu pravu :)zvyknem ju robievat... robim ju zo 400 g cokolady, je fakt vyikajuca...
no toto by ma nenapadlo, ze VALENTINSKA SACHERKA...
vdaka za napad,,, samozrejme ze ju urobim na Valentina:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia