Foto: alexdidi
Môj obľúbený recept na sacherovú tortu, tentoraz v tvare srdiečka, keďže je sv. Valentín, patrón zamilovaných.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Žĺtka vymiešame s olejom. Do bielkovej hmoty vmiešame ĺtkovú a pomaly primiešame preosiatu zmes múky a kakaa. Vylejeme do srdcovej formy vystlanej papierom na pečenie.
-
2
Pečieme 30-40 minút pri 180-200st.C. Po vychladnutí prekrojíme a natrieme džemom. Džemom potrieme aj boky a povrch torty. Tortu položíme na podnos vystlaný 4 obdĺžnikmi papiera na pečenie. Aspoň 1/2 hodiny necháme odležať v chlade.
-
3
Potom polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí vytiahneme kúsky papiera na pečenie a podnos je pekne čistý. Ľubovoľne ozdobíme a podávame so šľahačkou(alebo aj bez nej).
Navrhujem, aby sa tekutiny merali na ml ! 40 g oleja odhadujem na 50 ml. Mam odmerku a nemusim vaziť. :-)
Myslíš, že by som do nej mohla urobiť z 1/2 dávky? Budem si hľadať väčšiu formu
no toto by ma nenapadlo, ze VALENTINSKA SACHERKA...
vdaka za napad,,, samozrejme ze ju urobim na Valentina:)