
Anettky s prefermentom
Tieto žemličky vznikli vďaka mojej kolegyni. Na nejakom webe videla obrázok a pod ním stručný recept...

Rýchly chalupársky dezert
Keď sme na chalupe, je veľa inej roboty ako pripravovať zložité dezerty. A mlsné jazýčky...

Chuťovka s ovčím syrom
Ak máme možnosť, tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr. Je to ozaj naša Slovenská dobrota. Býva...

Francúzsky makový krémeš
Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v...

Kysáčska sárma
Na tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za...

Ovocný koláč z acidka
Piekla som aktuálne opäť ovocný koláč na želanie. Príprava je rýchla. Ovocie sa dá použiť...

Lievance s kyslou smotanou a horúcimi malinami
Vajcia a cukor premiešame, pridáme droždie rozpustené vo vlažnom mlieku a múku. Necháme podkysnúť asi 10-15...

Medovníčky pre zaneprázdnené pekárky
Tento výborný recept som objavila na sashe úplnou náhodou ako blog. Páčil sa mi hneď na prvý pohľad a keďže som tieto medovníčky piekla už niekoľkokrát a vždy sa skvele vydarili, posúvam ho aj vám....

Plnené šampiňóny a plnené zemiaky na smotane
Ak potrebujete rýchlo a chutne navariť - toto je ten správny recept :-)

Dvojfarebné oblátkové rezy
Zase niečo z Chorvátska. Jednoduché a veľmi chutné oblátkové rezy.

Roláda z diviaka
Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky...

Sleďová nátierka s Cottage Cheesom
Mala som v chladničke "horeuvedený"čerstvý syr. Tak som z neho vyčarovala nátierku. Budem ju jesť...

Bravčové pre labužníkov podľa Slávka
Vzorková porcia pre „fajnšmekrov“ poriadneho kúska šťavnatej bravčoviny, ktorá lepí pery aj prsty a je prevoňaná...

Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK
Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...

Špaldové banketky
Recept mám od mamky a po prvý krát sme ho vyskúšali asi keď som mala 12 rokov...

Volské oko
Urobiť volské oko nie je až také zložité, ak sa dodržia isté pravidlá. Mne ich...

Bezlepkové parené buchty
Bezlepkáči si môžu pochutiť na domácich parených buchtách...

Džem z čiernych ríbezlí s čiernym korením
Kedysi sme ho s maminkou robievali, teraz som si naň spomenula, že vyskúšam tento chuťovo...

Grenadír trošku inak
nemáme radi klasický grenadír, ale pretože jesť treba aj lacnejšie, naučila som sa od mojej...

Sebzelı güveç (dusená zelenina)
Güveç je súhrný názov pre zeleninové alebo mäsové jedlá, pečené v rúre v kameninových miskách (ktoré...

Cuketovo-šampiňónová kuracia roláda s omáčkou
Mala som chuť na cuketu, ale nie na cuketový prívarok, tak som trochu poposunula hranice...

Makrelový surimi šalát
Makrelový surimi šalát som si vymyslela sama, lebo obyčajný šalát zo surimi tyčiniek sa mi zdal...

Červenica obyčajná a bazalkovo-cesnakové maslo
Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké rybárny...

Hovädzí močing na mrkve a sangrii
Nenáročná príprava jedla na letné horúčavy, keď sa človeku nechce vystávať pri sporáku, ale jesť...

Polievka Zámrvenka
Mlieko prevaríme a osolíme. Pripravíme zámrvenku z polohrubej múky a vajec.

Zeleninový nákyp
Zeleninu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle. Šampiňóny pokrájame na plátky a všetky suroviny nakladieme do ohňovzdornej...

Langoše z kapustou
Droždie rozmrvíme v mlieku, pridáme do múky, spolu zo smotanou a soľou vypracujeme cesto, ...