Bezlepkový mrkvový koláčik fotorecept
Foto: elisticka
Obľúbené mrkvové koláčiky môžeme urobiť aj zaujímavejšie... a chutia vždy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
150 g |
|
180 g |
|
1 bal. (Dr.Oetker) |
|
z 1 citróna |
|
50 g mleté |
|
100 g mleté |
|
250 g |
|
Plnka: | |
1 bal. (31 %) |
|
1 PL |
|
250 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Pomelieme trstinový cukor a vločky a na drobno postrúhame mrkvu.
-
2
Ako prvé vyšľaháme žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou do peny, pridáme mleté orechy a mandle, rozmixované vločky s kypriacom práškom. Primiešame mrkvu a nakoniec jemne zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Plech veľkosti 31x21 cm vymastíme a vysypeme kokosom. Nalejeme cesto a dáme piecť na 180 °C na 40 minút.
-
3
Vychladnutý korpus prekrojíme. Spodnú časť natrieme lekvárom a zakryjeme vrchnou časťou korpusu.
-
4
Urobíme si plnku zo smotany a mascarpone a práškového cukru tak, že suroviny dáme do misky a všetko naraz vymixujeme do hustej peny. Polovicu krému nanesieme na koláč.
-
5
Ostatnú plnku dáme do sáčka s ozdobnou špičkou a ozdobíme vrch koláčika.
-
6
Nakrájame na porcie.
-
7
Môžeme koláčik iba pocukrovať aj tak chutí
-
8
Dobrú chuť ...
31x21 cm z Delimana
Vďaka. Takže je to tým, že ja som použila väčší pekáč, ale to vôbec nevadí, chutí aj tak:)