Mrkvový koláč
Mrkvový koláč

Bezlepkový mrkvový koláčik fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 16. novembra 2023
Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept)
Foto: elisticka

Obľúbené mrkvové koláčiky môžeme urobiť aj zaujímavejšie... a chutia vždy.

16
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
180 g
1 bal. (Dr.Oetker)
z 1 citróna
50 g mleté
100 g mleté
250 g
Plnka:
1 bal. (31 %)
1 PL
250 g
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Pomelieme trstinový cukor a vločky a na drobno postrúhame mrkvu.

    Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvé vyšľaháme žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou do peny, pridáme mleté orechy a mandle, rozmixované vločky s kypriacom práškom. Primiešame mrkvu a nakoniec jemne zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Plech veľkosti 31x21 cm vymastíme a vysypeme kokosom. Nalejeme cesto a dáme piecť na 180 °C na 40 minút.

    Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnutý korpus prekrojíme. Spodnú časť natrieme lekvárom a zakryjeme vrchnou časťou korpusu.

    Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme si plnku zo smotany a mascarpone a práškového cukru tak, že suroviny dáme do misky a všetko naraz vymixujeme do hustej peny. Polovicu krému nanesieme na koláč.

    Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ostatnú plnku dáme do sáčka s ozdobnou špičkou a ozdobíme vrch koláčika.

    Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájame na porcie.

    Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme koláčik iba pocukrovať aj tak chutí

    Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť ...

    Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mamec
Už sa chladí, ale ja som ho mala upečený asi za 35 minút. Môžeš, prosím ťa, upresniť veľkosť plechu?
mamec
@elisticka (18.11.2023 07:20)
Vďaka. Takže je to tým, že ja som použila väčší pekáč, ale to vôbec nevadí, chutí aj tak:)