Kačica na kapuste s bábovkovou knedľou
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks |  | 
| 800 g |  | 
|  | |
| 1 PL |  | 
| 1 ks |  | 
| 200 ml |  | 
| 1 KL |  | 
| 50 ml |  | 
| 1 PL |  | 
| 1 ks, veĺký |  | 
| 1/2 KL |  | 
| Bábovková knedľa: | |
| asi 15 ks, dva dni staré |  | 
| 4 ks |  | 
| hrsť |  | 
| štipka |  | 
| 200 ml |  | 
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kačicu očistíme, osolíme, posypeme asi 1 rascou a necháme asi 30 minút postáť. Kačicu dáme do pekáča, prikryjeme (nepodlievame) a dáme piecť na tri hodiny pri 170 0C. Počas pečenia podlievame vypečeným tukom a šťavou. Pred dopečením kačicu odokryjeme a dopečieme pri teplote 190 0C, za častého polievania, do tmavohneda. 
- 2
Kapustu pokrájame, posolíme a necháme asi 30 minút postáť. Na oleji speníme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, pomiešame a pridáme nasolenú kapustu. Premiešame, pridáme rascu, mleté čierne korenie a podlejeme vínom. Prikryté dusíme. Po 30 minútach pridáme trochu octu, premiešame a 10 minút podusíme. 
- 3
Bábovková knedľa: Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme mliekom. Bielky a žĺtky osobitne vyšľaháme a opatrne vmiešame do rožkov spoločne s najemno nasekanou vňaťou, soľou a korením. Cesto dáme do bábovkovej formy (najlepšie silikónovej) a zabalíme fóliou a varíme asi 40 minút. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu