Kačica na kapuste s bábovkovou knedľou

Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012
Kačica na kapuste s bábovkovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
4 hod. minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
800 g
1 PL
1 ks
200 ml
1 KL
50 ml
1 PL
1 ks, veĺký
1/2 KL
Bábovková knedľa:
asi 15 ks, dva dni staré
4 ks
hrsť
štipka
200 ml




Postup

  1. 1

    Kačicu očistíme, osolíme, posypeme asi 1 rascou a necháme asi 30 minút postáť. Kačicu dáme do pekáča, prikryjeme (nepodlievame) a dáme piecť na tri hodiny pri 170 0C. Počas pečenia podlievame vypečeným tukom a šťavou. Pred dopečením kačicu odokryjeme a dopečieme pri teplote 190 0C, za častého polievania, do tmavohneda.

  2. 2

    Kapustu pokrájame, posolíme a necháme asi 30 minút postáť. Na oleji speníme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, pomiešame a pridáme nasolenú kapustu. Premiešame, pridáme rascu, mleté čierne korenie a podlejeme vínom. Prikryté dusíme. Po 30 minútach pridáme trochu octu, premiešame a 10 minút podusíme.

  3. 3

    Bábovková knedľa: Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme mliekom. Bielky a žĺtky osobitne vyšľaháme a opatrne vmiešame do rožkov spoločne s najemno nasekanou vňaťou, soľou a korením. Cesto dáme do bábovkovej formy (najlepšie silikónovej) a zabalíme fóliou a varíme asi 40 minút.

Diskusia k receptu

elekra
Super nápad s knedľou. Veľmi sa mi páči, určite vyskúšam!
kristina47
nerozumiem,tu knedľu spolu s formou dáme vaiť,veď tá folia sa vo vode otvorí.