Kačica na kapuste s bábovkovou knedľou
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 800 g |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 200 ml |
|
| 1 KL |
|
| 50 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks, veĺký |
|
| 1/2 KL |
|
| Bábovková knedľa: | |
| asi 15 ks, dva dni staré |
|
| 4 ks |
|
| hrsť |
|
| štipka |
|
| 200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kačicu očistíme, osolíme, posypeme asi 1 rascou a necháme asi 30 minút postáť. Kačicu dáme do pekáča, prikryjeme (nepodlievame) a dáme piecť na tri hodiny pri 170 0C. Počas pečenia podlievame vypečeným tukom a šťavou. Pred dopečením kačicu odokryjeme a dopečieme pri teplote 190 0C, za častého polievania, do tmavohneda.
- 2
Kapustu pokrájame, posolíme a necháme asi 30 minút postáť. Na oleji speníme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, pomiešame a pridáme nasolenú kapustu. Premiešame, pridáme rascu, mleté čierne korenie a podlejeme vínom. Prikryté dusíme. Po 30 minútach pridáme trochu octu, premiešame a 10 minút podusíme.
- 3
Bábovková knedľa: Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme mliekom. Bielky a žĺtky osobitne vyšľaháme a opatrne vmiešame do rožkov spoločne s najemno nasekanou vňaťou, soľou a korením. Cesto dáme do bábovkovej formy (najlepšie silikónovej) a zabalíme fóliou a varíme asi 40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu