Kysnuté koláčiky z pudingového cesta s kúskami bielej čokolády/fotorecept/
Foto: eldina
veľmi chutné,mäkučké...
príprava
na 16O °C
Postup
-
1
potrebujeme:/to pri bielej čokoláde je sušené droždie,nech vás to nemýli /
-
2
najprv uvariť puding:z 35O ml mlieka ,13 PL cukru a čoko.pudingového prášku/trochu z mlieka odobrať a zmiešať s práškom/.....pridať aj 2 PL masla/či Palmarínu/..ešte pripomeniem, že cukru si dajte podľa toho,ako ľúbite sladké....toto je tak "normálne"...puding nechať vychladnúť-koža sa nespraví,lebo je tam maslo/nemusí byť úplne,len tak,aby "nezabil" droždie/
-
3
kým chladne puding-urobiť KVÁSOK::: do 1OOml vlažnej vody dať 1 PL sušeného droždia,trošku cukru a múky...vykysne bleskovo...:))
-
4
kvások pridať k vlažnému pudingu
-
5
múku zmiešať s kakaom a soľou..zamiešať s kváskom a pudingom ,vymiesiť vláčne cesto/skúste aj okoštovať,či vám je dosť sladké -ak nie-pridajte ešte cukor , na sladkosti mu neskôr pridá ešte aj čokoláda/
-
6
nechať takú hodinku kysnúť
- 7
vyvaľkať
- 8
rozpustiť 2 PL masla,potrieť ním cesto, posypať strúhaným kokosom a kúskami bielej čokolády...
- 9
teraz si buď zrolujete cesto na jednu roládu/ale bude hrubá/ alebo na dve..ja som z každej strany rolovala,aby som mala dve tenšie...
- 10
z rolád krájať krúžky veľkosti-aké chcete...
- 11
ukladať na plech,vystlaný papierom na pečenie...nedávať ich k sebe , lebo ešte podrastú..
- 12
piecť na 160 °C ,cca 15 -2O min /v predhriatej trúbe/ ....budete cítiť čokoládu...:)
- 7
Diskusia k receptu