Skrytý hermelín

redakcia - fotkaredakcia, 10. júna 2010
Skrytý hermelín
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

2 ks
1 ks
4 ks
1 ks
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia narežeme a otvoríme tak, aby sme do nich mohli zabaliť hermelín. Naklepeme, posolíme a pokoreníme. Šalát rozoberieme na listy, hermelín pokrájame na hrubé pláty. Na každý plátok mäsa položíme šalátový list a kus hermelínu, plátky zvinieme a obalíme v trojobale.

  2. 2

    V panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja a závitky postupne vyprážame zo všetkých strán do zlatohneda. Kým sa mäso vypráža, necháme v hrnci zovrieť posolenú vodu. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme domäkka.

  3. 3

    Náš tip: Kuracie prsia podávame s vareným karfi olom, ozdobené hermelínom, plátkom citróna a nakrájaným pórom.

Diskusia k receptu

Vymazať
marienka44
Nerozumiem: Najprv treba prsia narezat, aby sa vytvoril otvor na naplnenie a nakoniec sa píše, ze to treba polozit na maso a zvinuť!!! Je to nezrozumiteľné.
Vymazať
zemo
Pripájam sa k marienke44 a dodávam. Čo mám klepať prsia alebo herlmelín? No, do čerta kuchárskeho, ja dochovaný receptami stále a neustále zase musím zapojiť fantáziu. A mne sa tak nechce! Ale hlad je veľká koťuha, urobím, odpoveim vám i sebe na všetky otázky.
Vymazať
redakcia
Klepeme kuracie prsia , no a @marienka44 , ani pri najväčšej snahe nikde nevidím napísané :"Najprv treba prsia narezat, aby sa vytvoril otvor na naplnenie". Je tam: "narežeme a otvoríme tak, aby sme do nich mohli zabaliť hermelín.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia