Liptovský meteník

mojack - fotkamojack, 7. decembra 2010

na Liptove počas Vianoc nesmie chýbat .

Suroviny

400 g
200 g
2 hrste
150 g, údená
1 ks
20 g
100 ml
5 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici opražíme nadrobno pokrájanú slaninu a cibuľu. K múke pridáme pokrájanú kys. kapustu,štipku soli,vychladnutú slaninu s cibuľou, kvások a mlieko. Vypracujeme polotuhé cesto.

  2. 2

    Plech vymastíme mastou a vysypeme múkou, cesto roztlačíme po celom plechu a necháme 30 - 45 minút kysnút..

  3. 3

    Potom upečieme - 30 minút - do zlatista. Ešte horúci potrieme roztlačeným cesnakom s mastou. / Ja iba s vodou /

Diskusia k receptu

pivonka
Toto isto vyskúšam! Trochu sa obávam, ako soliť, lebo som mala v poslednom čase presolenú slaninku. Pritom koláč nedosolený nie je boviečo.
mojack
Asi s tou soľou opatrne, ked je slana slaninka. Minulého roku som to presolila, pridala som trochu údeného aby to bolo ešte mňamkovejšie a bolo..presolené. Ja radšej cesto ochutnám. Takéto koláče na slano veľmi mám rada. Robím aj cuketové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia