Foto: palokuchki
Tradicny vianocny australsky hrozienkovy kolac. Pecie sa v roznych obmenach, ale nikde nechyba na vianocnom stole. Tieto kolace su castou vianocneho obeda tak, ako Zobraziť celý popisTradicny vianocny australsky hrozienkovy kolac. Pecie sa v roznych obmenach, ale nikde nechyba na vianocnom stole. Tieto kolace su castou vianocneho obeda tak, ako su vianocky alebo perniky na slovenskych stoloch.
porcií
príprava
na 150C °C
Suroviny
600 g, zmes |
|
120 ml |
|
250 g |
|
250 g, jemný |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
250 g |
|
110 g |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
250 g |
|
110 g, lúpané |
|
30 ml |
|
Postup
-
1
Hrozienkovu zmes si dame do mensej nadoby a zalejeme rumom. Prikryjeme a nechame napucat do druheho dna. Nadobu s hrozienkami obcas pretrasieme.
-
2
Formu na pecenie velkosti 23/23cm, vylozime papierom na pecenie.
-
3
Maslo s cukrom vyslahame do penista.
-
4
Za staleho slahania pridame postupne vajicka a vanilkovy cukor.
-
5
Do vyslahanej zmesi vysypeme hrozienka a spolu premiesame.
-
6
Hladku muku, mandlovu muku, zazvor a sodu bikarbonu si premiesame v osobitnej miske.
-
7
Pridame do maslovej hmoty a premiesame.
-
8
Bielu cokoladu si nakrajame na mensie kusky a primiesame k ostanym surovinam.
-
9
Cesto vylejeme do pripravenej formy. Na vrch ozdobne poukladame obielene mandle. Pecieme vo vyhriatej rure 150C 2 hodiny.
-
10
Upeceny kolac polejeme zvysnym rumom. Prikryjeme alobalom a nechame vychladnut vo forme.
-
11
Vychladnuty kolac vyberieme z formy. Ulozime do krabice a prikryjeme. Kolac je lepsi ked 1-2 tyzdne postoji.
-
12
Kolac som prekrojila, aby bolo vidiet ako vyzera vo vnutri. Kolac sa podava s teplym alebo so studenym vanilkovym pudingom.
@dorisa , mandlova muka su pomlete mandle,mozes si ju
vyrobit doma .