Perník

tinka1 - fotkatinka1, 27. novembra 2012
Perník
Foto: tinka1
30
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
400 g
2 PL
1 KL
pol KL
1,5 dcl
0,5 l
1 ks (alebo prášok do pečiva)
2 PL
 (na vymastenie)
 (na vysypanie plechu)
2 PL




Postup

  1. 1

    V múke rozmiešame perníkový kypriaci prášok. Ostatné prísady zmiešame dohromady.

  2. 2

    Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech a pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý perník môžme ozdobiť čokoládou polevou a mandľami (kokosom, orechami).

Diskusia k receptu

elixir
Zbožňujem tento typ koláčikov, ukladám. :)
marienka44
Presne ten isty recept som robila teraz v nedelu, ale z polovicnej davky do tortovej formy. Chutil vsetkym, je to rychlovka.
isabel2
Dnes som ho piekla,mala som návštevu,chutil.Dala som aj hrozienka,sekané orechy a na vrch šľahačku.Jednoduché a rýchle .
1x tinka1




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia