
Plnená hovädzia sviečkovica
Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...

Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné Topinambury - vhodná zelenina pre...

Marcipánové kocky
Na doske posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán. Necháme obschnúť a po 3 hodinách otočíme a opäť necháme...

Šťavnatá mrkvová torta
Mrkvových koláčov je tu veľa, ale tak možno zaujme aj tento niekoho. Inšpirácia z knihy...

Ríbezľový koláč so snehom
Je to neskutočne chutný a jemný koláčik, ktorý sa oplatí vyskúšať... Pre všetkých, ktorých ľúbite....

Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na...

Börülce çorbası - fazuľová polievka
Börülce (Börüldže) je vlastne druh fazule, ktora sa volá Čierne oko :-) Používa sa väčšinou do...

Linecké kolieska s orechovým snehom
Tieto kolieska sú veľmi chutné a tiež aj dobre vyzerajú. Nie sú veľmi náročné na prípravu....

Zapekané zemiaky s cesnakom
Cesnak dá zemiakom výbornú chuť, dajú sa opiecť menej i viac.

Chlieb so sušenými paradajkami
Tento chlebík je delikatesa. Hoci som mala napečený koláč aj muffinky, obe návštevy si dali...

Svadobný perkelt
Tento recept mi dala staršia pani, ktorá chodila v minulosti variť na svadby. Ja som...

Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...

Utopenci ako ich robím ja
Veľa rokov sme bývali v Južných Čechách a tam som sa naučila jesť utopence, ktoré bývali v...

Torta mimosa
Torta mimoza je talianska klasika, pripravovana prave k dnesnemu sviatku zien, sviatok, ktory sa...

Zemiaky zapekané s bryndzou
Dlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť...

Hruškové tiramisu
Olúpané hrušky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zalejeme 0, 5 litra vody, pridáme cukor, vanilku...

Mandľové včelie úle
Rozhodla som sa vyskúšať, ako sa bude správať "cesto" z čistých mandlí. Vybrala som...

Zelená fazuľka ako hríby
Nakoľko teraz mám v záhrade veľa rôznej čerstvej zeleniny, pomyslela som si, že po...

Výborná kakaová roláda plnená šľahačkou a banánom
V sobotu som rozmýšľala, že okrem oškvarkových pagáčov upečiem aj niečo sladké. Prišla moja vnučka...

Výborný losos na pare
Z lososa odstránime kožu. Filet z obidvoch strán trochu osolíme a okoreníme a vložíme do parného...

Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...

Perníkové rezy
Ak sa vám náhodou zvýšili perníčky - medovníčky od Vianoc, ako mne, tak môžte ich...

Bezlepkové české buchty plnené slivkovým lekvárom
Zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme v...

Bôčiková paštéta
Bôčik vložíme na pekáč, posolíme , podlejeme olejom a troškou vody. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, ...

Šalát z mladej kapustičky s uhorkou
Je leto. Aj keď to vonku vyzerá skôr na koniec septembra. K letu patria chutné...