Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč so snehom fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 30. júla 2017
Ríbezľový koláč so snehom (fotorecept)
Foto: mitzy

Je to neskutočne chutný a jemný koláčik, ktorý sa oplatí vyskúšať... Pre všetkých, ktorých ľúbite.

4-8
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 225 °C

Suroviny

Korpus:
1 hrnček
150 g
1 ks
2 PL
Náplň:
1/2 hrnčeka
3 ks
1 a 1/2 dcl
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Je to rýchlovka, takže si rúru zapneme na 225 stupňov Celzia. Hrnček má 300 ml. (Ak chcete múku vážiť, je to 180 g. Ríbezle umyte a nechajte stiecť. Odporúčam použiť 130 g ríbezlí - čo je polovica objemu hrnčeka.) Zo surovín na korpus vypracujeme cesto. Vložíme ho do formy s priemerom 24 - 25 cm a ručne rozťaháme do strán, pričom okraje zdvihneme na 2 - 3 cm vysoké steny. (Formu nie je nutné vytrieť.). Dno popicháme vidličkou. Korpus pečieme 10 minút.

  2. 2

    Kým sa pečie korpus, začneme šľahať tuhý sneh. Do snehu postupne pridávame cukor. Keď je sneh zmiešaný s cukrom, pridávame po častiach ríbezle a jemne premiešavame. Korpus vyberieme z rúry, navrstvíme doň sneh, rozhodíme po ňom ešte zopár ríbezlí a vložíme do rúry dopiecť 15 minút. Sneh zvrchu zhnedne, no vo vnútri ostane nadýchaný.

    Ríbezľový koláč so snehom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Koláč necháme vychladnúť vo forme, potom ju odstránime. Aby sa nám sneh nepotrhal (tak ako mne :), je dobré, aby nepresahoval cez steny cesta.

    Ríbezľový koláč so snehom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláč poprášime práškovým cukrom a ozdobíme medovkou. Korpus je najchutnejší, aký som doteraz piekla. Sladký sneh sa hodí s ríbezľami, no viem si ho predstaviť aj s malinami alebo iným drobným ovocím kyslejšej chuti.

    Ríbezľový koláč so snehom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prajem dobrú chuť ;)

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Sezónne jedlá, Letné, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Farbuska @Janara @Pivonka @Natascha1 som rada, že sa páči ;) sneh je na povrchu chrumkavý ale vo vnútri jemný. V pôvodnom recepte bolo až 500 g ríbezlí, tak tiež klesli na dno, pre mňa to však bola až príliš kyslá chuť, tak som začala robiť takto a chuť je vyvážená :)
toto je koláč môjho detstva a robievam ho dodnes, kým sú ríbezle. Len tak ako píše @Natascha1 , ale páči sa mi aj Tvoja verzia, ešte mám trochu ríbezlí, tak najbližšie vyskúšam.
Rybezlové koláče miluji, tvůj vypadá náramně, zvláštní kouzlo dodává srdíčková forma. Jsi šikulka, díky za sdílení a receptík!