Ríbezľový koláč so snehom fotorecept
Foto: mitzy
Je to neskutočne chutný a jemný koláčik, ktorý sa oplatí vyskúšať... Pre všetkých, ktorých ľúbite.
porcie
príprava
na 225 °C
Postup
-
1
Je to rýchlovka, takže si rúru zapneme na 225 stupňov Celzia. Hrnček má 300 ml. (Ak chcete múku vážiť, je to 180 g. Ríbezle umyte a nechajte stiecť. Odporúčam použiť 130 g ríbezlí - čo je polovica objemu hrnčeka.) Zo surovín na korpus vypracujeme cesto. Vložíme ho do formy s priemerom 24 - 25 cm a ručne rozťaháme do strán, pričom okraje zdvihneme na 2 - 3 cm vysoké steny. (Formu nie je nutné vytrieť.). Dno popicháme vidličkou. Korpus pečieme 10 minút.
- 2
Kým sa pečie korpus, začneme šľahať tuhý sneh. Do snehu postupne pridávame cukor. Keď je sneh zmiešaný s cukrom, pridávame po častiach ríbezle a jemne premiešavame. Korpus vyberieme z rúry, navrstvíme doň sneh, rozhodíme po ňom ešte zopár ríbezlí a vložíme do rúry dopiecť 15 minút. Sneh zvrchu zhnedne, no vo vnútri ostane nadýchaný.
- 3
Koláč necháme vychladnúť vo forme, potom ju odstránime. Aby sa nám sneh nepotrhal (tak ako mne :), je dobré, aby nepresahoval cez steny cesta.
- 4
Koláč poprášime práškovým cukrom a ozdobíme medovkou. Korpus je najchutnejší, aký som doteraz piekla. Sladký sneh sa hodí s ríbezľami, no viem si ho predstaviť aj s malinami alebo iným drobným ovocím kyslejšej chuti.
- 5
Prajem dobrú chuť ;)
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem :) určite skús, je super a napíš aj svoj recept :) rada skúsim i inak.