Chlieb so sušenými paradajkami

hanee - fotkahanee, 29. augusta 2012
Chlieb so sušenými paradajkami
Foto: hanee

Tento chlebík je delikatesa. Hoci som mala napečený koláč aj muffinky, obe návštevy si dali čerstvo napečený chlebík ako najlepší dezert. Voní fantasticky a chutí famózne.

1
porcia
180 minút
príprava
55 minút
na 22é °C

Suroviny

350 g
250 g
350 ml vlažná
1/2 kocky
1 PL
2 PL
1 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tentokrát som pekárničku nechala odpočívat, a chlebik som piekla klasicky v trube.

  2. 2

    Z vody, drozdia, cukru a lyzice muky nechame vzist kvasok.

  3. 3

    Do misy dame obe muky, prilejeme kvasok, olej a sol. Vypracujeme hladke, skor tuhsie cesto. Nechame kysnut aspon hodinku. Moje kyslo dve.

  4. 4

    Cesto vyklopime na pomucenu dosku, premiesyme a nechame pol hodinku este podkysnut.

  5. 5

    Rajcinky nakrajame na kusky, skor vacsie, nech sa nestratia. Ja som do chlebika dala 8 polovic paradajok, Kazdu som rozkrojila na 4 casti.

  6. 6

    Cesto roztiahneme, posypeme polovicou paradajok. Prelozime tak, aby boli paradajky vo vnutri cesta. (z prava do lava, alebo z hora, dolu. Ako sa vam postasti .o))

  7. 7

    Opat trocha cesto roztiahneme, nasypeme zbytok rajciniek, smelo aj so stecenym olejom. Cesto opat prelozime tak, aby boli rajcinky vo vnutri cesta a vypracujeme bochnik. Ja som mala plech obsadeny kolacom, pekac kuratom, tak som vytvarovala okruhly bochnik a piekla na vrchnaku od okruhlej jenskej misy.

  8. 8

    Bochnik polozime na peciaci papier, nechame 20 minut podkysnut. Pred pecenim ho na vrchu do kriza nakrojime, nech sa pekne otvori.

  9. 9

    Na spodok truby dame misku s vodou na odparovanie. Pecieme v predhriatej trube, 20 minut na 220 a dalsich 30 asi na 180. Riadte sa podla farby, ako mate radi tmavu korku.

  10. 10

    Po dopeceni chlebik vyberieme, povrch potrieme olivovym olejom a nechame vychladnit na mriezke.

    Chlieb so sušenými paradajkami - obrázok 10

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
krásny chlebík... aj ja sa chystám vyskúšať chlieb so sušenými paradajkami tak spravím podľa teba... pekne sa ti vydaril, aj muffinky vyzerajú mňamkovo .-)
tento si spravim tento rok na stedrovecerny stol,kazdy rok robim iny chlebik,taky viac menej na slovensky sposob,zemiakovy,ale tvoj vyhral na tento rok konkurz,dakujem

Pridaj komentár k receptu: