Foto: hanee
Tento chlebík je delikatesa. Hoci som mala napečený koláč aj muffinky, obe návštevy si dali čerstvo napečený chlebík ako najlepší dezert. Voní fantasticky a Zobraziť celý popisTento chlebík je delikatesa. Hoci som mala napečený koláč aj muffinky, obe návštevy si dali čerstvo napečený chlebík ako najlepší dezert. Voní fantasticky a chutí famózne.
porcia
príprava
na 22é °C
Postup
-
1
Tentokrát som pekárničku nechala odpočívat, a chlebik som piekla klasicky v trube.
- 2
Z vody, drozdia, cukru a lyzice muky nechame vzist kvasok.
- 3
Do misy dame obe muky, prilejeme kvasok, olej a sol. Vypracujeme hladke, skor tuhsie cesto. Nechame kysnut aspon hodinku. Moje kyslo dve.
- 4
Cesto vyklopime na pomucenu dosku, premiesyme a nechame pol hodinku este podkysnut.
- 5
Rajcinky nakrajame na kusky, skor vacsie, nech sa nestratia. Ja som do chlebika dala 8 polovic paradajok, Kazdu som rozkrojila na 4 casti.
- 6
Cesto roztiahneme, posypeme polovicou paradajok. Prelozime tak, aby boli paradajky vo vnutri cesta. (z prava do lava, alebo z hora, dolu. Ako sa vam postasti .o))
- 7
Opat trocha cesto roztiahneme, nasypeme zbytok rajciniek, smelo aj so stecenym olejom. Cesto opat prelozime tak, aby boli rajcinky vo vnutri cesta a vypracujeme bochnik. Ja som mala plech obsadeny kolacom, pekac kuratom, tak som vytvarovala okruhly bochnik a piekla na vrchnaku od okruhlej jenskej misy.
- 8
Bochnik polozime na peciaci papier, nechame 20 minut podkysnut. Pred pecenim ho na vrchu do kriza nakrojime, nech sa pekne otvori.
- 9
Na spodok truby dame misku s vodou na odparovanie. Pecieme v predhriatej trube, 20 minut na 220 a dalsich 30 asi na 180. Riadte sa podla farby, ako mate radi tmavu korku.
- 10
Po dopeceni chlebik vyberieme, povrch potrieme olivovym olejom a nechame vychladnit na mriezke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu