Chlieb so sušenými paradajkami

hanee - fotkahanee, 29. augusta 2012
Chlieb so sušenými paradajkami
Foto: hanee

Tento chlebík je delikatesa. Hoci som mala napečený koláč aj muffinky, obe návštevy si dali čerstvo napečený chlebík ako najlepší dezert. Voní fantasticky a Zobraziť celý popisTento chlebík je delikatesa. Hoci som mala napečený koláč aj muffinky, obe návštevy si dali čerstvo napečený chlebík ako najlepší dezert. Voní fantasticky a chutí famózne.

1
porcia
180 minút
príprava
55 minút
na 22é °C

Suroviny

350 g
250 g
350 ml vlažná
1/2 kocky
1 PL
2 PL
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Tentokrát som pekárničku nechala odpočívat, a chlebik som piekla klasicky v trube.

  2. 2

    Z vody, drozdia, cukru a lyzice muky nechame vzist kvasok.

  3. 3

    Do misy dame obe muky, prilejeme kvasok, olej a sol. Vypracujeme hladke, skor tuhsie cesto. Nechame kysnut aspon hodinku. Moje kyslo dve.

  4. 4

    Cesto vyklopime na pomucenu dosku, premiesyme a nechame pol hodinku este podkysnut.

  5. 5

    Rajcinky nakrajame na kusky, skor vacsie, nech sa nestratia. Ja som do chlebika dala 8 polovic paradajok, Kazdu som rozkrojila na 4 casti.

  6. 6

    Cesto roztiahneme, posypeme polovicou paradajok. Prelozime tak, aby boli paradajky vo vnutri cesta. (z prava do lava, alebo z hora, dolu. Ako sa vam postasti .o))

  7. 7

    Opat trocha cesto roztiahneme, nasypeme zbytok rajciniek, smelo aj so stecenym olejom. Cesto opat prelozime tak, aby boli rajcinky vo vnutri cesta a vypracujeme bochnik. Ja som mala plech obsadeny kolacom, pekac kuratom, tak som vytvarovala okruhly bochnik a piekla na vrchnaku od okruhlej jenskej misy.

  8. 8

    Bochnik polozime na peciaci papier, nechame 20 minut podkysnut. Pred pecenim ho na vrchu do kriza nakrojime, nech sa pekne otvori.

  9. 9

    Na spodok truby dame misku s vodou na odparovanie. Pecieme v predhriatej trube, 20 minut na 220 a dalsich 30 asi na 180. Riadte sa podla farby, ako mate radi tmavu korku.

  10. 10

    Po dopeceni chlebik vyberieme, povrch potrieme olivovym olejom a nechame vychladnit na mriezke.

    Chlieb so sušenými paradajkami - obrázok 10

Diskusia k receptu

jerica
Máš ho krásny, určite ste si pochutili , pritom stačí tak málo , domáci chlebík:-)
evusik
krásny chlebík... aj ja sa chystám vyskúšať chlieb so sušenými paradajkami tak spravím podľa teba... pekne sa ti vydaril, aj muffinky vyzerajú mňamkovo .-)
marylan
Krásny chlebík, veľmi pekne spracovaný recept.
marcy
zase dobrá inšpirácia,sušené paradajky máme radi
marijanka712
krásny chlebík a tá vôňa škoda že to nejde cez tú obrazovku škoda že si nedala ešte fotečku ako vypadá v reze ...... ukladám iste to skúsim podla teba
frezia68
To je ale krásny chlebík !!! Vydaril sa a iste tak aj chutí :-)))
zdenkas
Chlebík vypadá naozaj skvelo,len sa zahryznúť.Už je uložený a určo vyskúšam.Dík za rcp.
tiziana
je úžaaaaaaaaaaaaaasný, sám sa ponúka :D, rada vyskúšam aj ja :)
julica
Nádherná kôrka, to sa len tak nevidí v domácich podmienkach.
hanee
jeeej, dakujem vam, este fotecka na reze



marianne
tento si spravim tento rok na stedrovecerny stol,kazdy rok robim iny chlebik,taky viac menej na slovensky sposob,zemiakovy,ale tvoj vyhral na tento rok konkurz,dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia