Foto: nika8
Mrkvových koláčov je tu veľa, ale tak možno zaujme aj tento niekoho. Inšpirácia z knihy Kuchárska elita. Ja používam bezlepkovú múku, ak by ste Zobraziť celý popisMrkvových koláčov je tu veľa, ale tak možno zaujme aj tento niekoho. Inšpirácia z knihy Kuchárska elita. Ja používam bezlepkovú múku, ak by ste chceli použiť riadnu, tak potom hladkú v rovnakom množstve. Koláčik je šťavnatý, oplatí sa vyskúšať.
na 170 °C
Postup
-
1
Orechy (lieskovce alebo vlašské) pomelieme spolu s piškótami. Mrkvu nastrúhame na jemné rezance. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škoricou a muškátovým orechom.
- 2
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh spolu s cukrom. (ak je mrkva dosť sladká, cukru môže ísť aj menej). Vyšľaháme aj žĺtka a postupne pridáme do vyšľahaných bielkov. Pridáme orechy s piškótami, múku zmiešanú s kypriacim práškom, škoricou a muškátovým orechom a nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu.
- 3
Pečieme pri 170 C cca 45-50 minút.
- 4
Koláč môžme potrieť džemom a posypať orechami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@vrabcek1 - urcite treba vyskusat niekedy ;)
@jozka2 - dakujem. Rada sa podelim, ak mam nieco bezlepkove odskusane :)