Šťavnatá mrkvová torta

nika8 - fotkanika8, 21. februára 2015
Šťavnatá mrkvová torta
Foto: nika8

Mrkvových koláčov je tu veľa, ale tak možno zaujme aj tento niekoho. Inšpirácia z knihy Kuchárska elita. Ja používam bezlepkovú múku, ak by ste Zobraziť celý popisMrkvových koláčov je tu veľa, ale tak možno zaujme aj tento niekoho. Inšpirácia z knihy Kuchárska elita. Ja používam bezlepkovú múku, ak by ste chceli použiť riadnu, tak potom hladkú v rovnakom množstve. Koláčik je šťavnatý, oplatí sa vyskúšať.

50 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
200 g
50 g
250 g
1 ks
50 g
50 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Orechy (lieskovce alebo vlašské) pomelieme spolu s piškótami. Mrkvu nastrúhame na jemné rezance. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škoricou a muškátovým orechom.

  2. 2

    Bielka vyšľaháme na tuhý sneh spolu s cukrom. (ak je mrkva dosť sladká, cukru môže ísť aj menej). Vyšľaháme aj žĺtka a postupne pridáme do vyšľahaných bielkov. Pridáme orechy s piškótami, múku zmiešanú s kypriacim práškom, škoricou a muškátovým orechom a nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu.

  3. 3

    Pečieme pri 170 C cca 45-50 minút.

  4. 4

    Koláč môžme potrieť džemom a posypať orechami.

Diskusia k receptu

jozka2
Neviem aky je,zaiste dobry,ale len davaj ,davaj pre bezlepkacov take potrebujeme.5
nika8
Dakujem vsetkym za pekne komentare :)
@vrabcek1 - urcite treba vyskusat niekedy ;)
@jozka2 - dakujem. Rada sa podelim, ak mam nieco bezlepkove odskusane :)
elekra
Vyzerá veľmi chutne. Mrkvové koláče milujem a tak si tento tvoj dávam do KK.
pacik
Z normálnej múky a piškót, ale nenormálne dobrý. Chválim :-)
1x radost
pivonka
Upiekla som a bol chutný. Vymiešaného cesta bolo hojne, do tortovej formy po okraj. Keď sa koláč piekol, narástol o 2 cm nad formu, už som sa bála, že z nej utečie. Po upečení ale hodne klesol. Príčinou zrejme bude nízky podiel sypkých surovín. Ale bol chutný, naozaj šťavnatý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia