Foto: valeri
Nakoľko teraz mám v záhrade veľa rôznej čerstvej zeleniny, pomyslela som si, že po tieto dni trošku žalúdok odľahčím a som sa Zobraziť celý popis Nakoľko teraz mám v záhrade veľa rôznej čerstvej zeleniny, pomyslela som si, že po tieto dni trošku žalúdok odľahčím a som sa rozhodla dnes pre fazuľku. Toto jedlo voláme doma "fazuľka ako hríby", lebo ju pripravujem podobne ako hríby, a keď ho robím v zime z mrazenej fazuľky, trochu chuťou hríby pripomína. Ale samozrejme hríby sú hríby :-))
príprava
Postup
-
1
fazuľku som umyla a očistila
-
2
a pokrájala asi na pol cm kúsky
-
3
a cibuľu na kocky
- 4
fazuľku som uvarila v slanej vode do polomäkka, podľa chuti môžte aj úplne domäkka, zliala do sitka a nechala odkvapkať
- 5
Na troške olivového oleja som opražila cibuľku, pridala som rascu, korenie a nakoniec papriku, vysypala na to fazuľku, vegetu, lebo fazuľka je trošku mdlej chuti, pretlačený cesnak (množstvo podľa chuti) a premiešala. Potom som znížila teplotu na min. a prikryté som to všetko nechala trošku podusiť
- 6
Potom už len klasicky surové vajíčka ako na praženicu, premiešať a je hotovo.
- 7
K tomu už len kopec surovej zeleninky, nejaké celozrnné pečivo alebo kúsok chlebíka a za tým pohár vychladeného radlera
- 4
Diskusia k receptu