Foto: tizian1cat
Je leto. Aj keď to vonku vyzerá skôr na koniec septembra. K letu patria chutné zeleninové šaláty z mladej zeleninky. Konečne môžeme vychutnávať domáce Zobraziť celý popisJe leto. Aj keď to vonku vyzerá skôr na koniec septembra. K letu patria chutné zeleninové šaláty z mladej zeleninky. Konečne môžeme vychutnávať domáce plody, ktoré sa urodili tu za rohom a nemuseli cestovať pol Europy, kym skončili v chladiacom boxe v supermarkete. Do kombinácie kapusty s uhorkou som sa zaľúbila kedysi na Grand Canaria.Oni tam kapustu zľahka blanšírovali, ale my máme teraz našu mladučkú a tú stačilo len posoliť a nechať trošku postáť.
porcie
príprava
Postup
-
1
Nastrúhame si najemno kapustu, posolíme ju a necháme 10 min.postáť.
-
2
Pridáme najemno nakrájanú šalátovú uhorku a zmiešame. Pridáme mleté čierne korenie.
-
3
Nasekáme nadrobno čerstvý kôpor a pridáme k šalátu.
-
4
Nakoniec primiešame kyslú smotanu alebo jogurt. Chutí samostatne alebo ako príloha k mäsku.
Diskusia k receptu