Foto: micho
zdroj web a Ja
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Z krupicového cukru a vody si pripravíme cukrový rozvar (zdroj uvádza teplotu 118 st.) V mise si zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou,kakaom a polovicou bielkou na hustú hmotu. V mise vyšľaháme bielky a postupne zašľaháme horúci cukrový rozvar a šľaháme do vychladnutia. Obe zmesi nakoniec zmiešame.
- 2
Zmes dáme do cukrárskeho vrecúška a hladkou špičkou striekame na plech kolieska veľkosti cca 4 cm až spotrebujeme všetko cesto. Pri striekaní koliesok sa na vrchu tvoria špičky, ktoré ak pár krát jemne buchneme plechom po stole zmiznú. Kolieska necháme pol hodiny osychať, potom ich upečieme.
- 3
Medzitým ako nám kolieska osychajú, si pripravíme plnku na zliepanie makroniek. Smotanu prevaríme spolu s lístkami mäty, horúcu prelejeme cez sitko na čokoládu s maslom a vymiešame hladký krém. Krém si dáme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na polovicu koliesok a prilepíme druhou polovicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu