Čokoládové makronky

micho - fotkamicho, 30. septembra 2012
Čokoládové makronky
Foto: micho

zdroj web a Ja

40
porcií
60 minút
príprava
11 - 15 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
70 ml
190 g
250 g
250 g
2 PL
200 ml
2 PL
250 g
40 g
5 - 10 ks




Postup

  1. 1

    Z krupicového cukru a vody si pripravíme cukrový rozvar (zdroj uvádza teplotu 118 st.) V mise si zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou,kakaom a polovicou bielkou na hustú hmotu. V mise vyšľaháme bielky a postupne zašľaháme horúci cukrový rozvar a šľaháme do vychladnutia. Obe zmesi nakoniec zmiešame.

  2. 2

    Zmes dáme do cukrárskeho vrecúška a hladkou špičkou striekame na plech kolieska veľkosti cca 4 cm až spotrebujeme všetko cesto. Pri striekaní koliesok sa na vrchu tvoria špičky, ktoré ak pár krát jemne buchneme plechom po stole zmiznú. Kolieska necháme pol hodiny osychať, potom ich upečieme.

  3. 3

    Medzitým ako nám kolieska osychajú, si pripravíme plnku na zliepanie makroniek. Smotanu prevaríme spolu s lístkami mäty, horúcu prelejeme cez sitko na čokoládu s maslom a vymiešame hladký krém. Krém si dáme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na polovicu koliesok a prilepíme druhou polovicou.

Diskusia k receptu

aylinka
vyzerá to veľmi dobre, ukladám a vyskúšam, hodia sa aj na vianoce.
martamm
Micho, máš ich nádherné a musia úžasne chutiť, ukladám, aj napriek tomu, že sladké si zakazujem, ale tomuto sa nedá odolať, keď len kúsok ochutnám a pohostím blízkych...
renka73
Krásne..už viem ako využiť mätvu :-) ďakujem
marikafil
Samé dobré veci a krásny výsledok. Ukladám, až bude väčšia rodinná slávnosť, skúsim urobiť. Pre nás dvoch by to bolo neodolateľné lákadlo a toľko sladkostí naozaj nepotrebujeme.
helca103
krásne sa Ti podarili, a som sa do ich prípravy ešte neodvážila pustiť.
helca103
krásne sa Ti podarili, ja som sa do ich prípravy ešte neodvážila pustiť.
hannah22
parádne ako by ich jedna mater mala, rovnaké a pekné , škoda musím sa len pokochat, ach ten cukor.... :))
medulienka122
nám by stačila aj 1/4 dávky, asi to aj tak urobím, aby sme sa zbytočne neprejedali, aj ja sa bojím, ale veď nás nikto nezbije, keby to nevyšlo:-))
margaretka28
@micho , máš môj úprimný obdiv, moja polovička ešte okrem čaju, zvládne aj praženicu a to je asi tak všetko.:-)
1ariana
Vyzerá to špičkovo, ale či sa ja do tohoto pustím... veru neviem. Skúsenosť mi hovorí, že čo je zo snehu... to mi nevyjde. Ale pre istotu si to uložím do KK. Ďakujem za recept.
micho
do každého pečenia musíte pridať tajnú ingredienciu :-)
lusinkab
mas ich pekne len im chybaju tie tzv.nozicky ktore su pre nich typicke
kucharka100
Sú krásne a tou tajnou ingredienciou je LÁSKA. Ak varíme a pečieme s láskou, vždy sa nám to podarí. Vďaka @micho za recept.
evanaaa
@micho , škoda, že nei som mladšia a že sme sa nestretli, takého muža ako ty by iste každá brala, tvojej žene môžme len závidieť......si precízny, iste ťa baví varenie a pečenie, je to vidieť na tvojich receptoch, postupe.....pretromfneš hocktorú ženu ( napr. mňa), proste- si profík ( aj keď amatérsky,hehe).
evanaaa
A- makrónky samozrejme chválim, snehové pečivá mám rada, iste by si zvládol aj laskonky, alebo si ich už robil.
cica2
@micho vitaj medzi nami, pozerám, že ty tu máš lákavé a krásne receptíky :-)....aj tieto makronky sú na 1*
micho
Ďakujem za komentáre priatelia :-)
paploska
tvoje sú naozaj krásne. mne sa práve nepodarili :-(. Pečiem asi 20 rokov a dnes som po prvý krát zabudla dať do cesta mandľovú múku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia