Letný pudingový koláč s černicami fotorecept
Foto: katkaszaboova
Inšpirované časopisom Knihovnička Recepty.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Linecké cesto: | |
250 g |
|
75 g |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
125 g (margarín) |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Posýpka: | |
2 PL (alebo orechy) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Krém: | |
200 ml |
|
180 ml |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
malý strapec |
|
cca. 500 g |
|
Postup
-
1
Sypké prísady na cesto zmiešame a potom pridáme zmäknuté maslo a vajce, rukami vypracujeme tuhé linecké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme odpočívať v chladničke min. 1/2 hod. (ja som cesto urobila deň pred pečením)
-
2
Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na dno aj trošku vyššie na bok.
-
3
Na posýpku zmiešame strúhanku, mleté mandle a cukor a posypeme cesto.
-
4
Umyté a odkvapkané ovocie rozložíme na posýpku (bobuľky hrozna som rozrezala na polovičky). Zapneme rúru na 180 C.
-
5
Z mlieka, smotany, cukru a pudingového prášku uvaríme puding (nemusí sa dlho variť, bude sa ešte aj piecť) a do horúceho zamiešame tvaroh.
-
6
Vzniknutý krém natrieme na ovocie, aby ho celé pokryl. A šup do horúcej rúry na 50 min.
-
7
Výsledok stojí za to, sladké hrozno a puding si celkom rozumejú s kyselkavými černicami.
-
8
Je to koláč pre oči (farbami) aj pre jazyk (vynikajúcou chuťou). Dobrú chuť!
Diskusia k receptu