Foto: rous5
Zabudnite na ryžu, skúste pšeno a budete milo prekvapení.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu s mliekom a pridáme lyžicu medu. Pšeno sparíme horúcou vodou, aby nebolo horké.
-
2
Pridáme do mlieka s vodou a varíme domäkka.
-
3
Zatiaľ ošúpeme a nastrúhame jablká, ochutíme škoricou a medom, pridáme orechy a hrozienka. Žĺtky vyšľaháme s cukrom (stévia) a zmiešame s uvareným a vychladeným pšenom, malo by mať kašovitú konzistenciu.
-
4
Zapekaciu misu vymažeme minimom masla (nemusí byť) , na dno dáme polovicu pšena, na pšeno jablká a navrch druhú vrstvu pšena. MOJ TIP : kto má rád kľudne si primieša do jabĺk ešte tvaroh :)
-
5
Z bielkov vyšľaháme sneh a natrieme na vrch pšena. Vložíme do rúry a zapečieme pri 180°C cca 15 minút.
www.tana-catering.blogspot.cz/2012/11/starocesky-jahelnik.html...
BIELOK = časť vajca, genitív množného čísla = (z vajcových) BIELKOV
Dnes som robila nieco podobne v slanej verzii a bolo to naramne dobre!!!, ale nefotila som, takze recept mozem pridat iba bez foto.