Hamburgerové žemle
Hamburgerové žemle

Najlepšie hamburgerové žemle

lea123321 - bez fotkylea123321, 18. decembra 2018
Najlepšie hamburgerové žemle
Foto: lea123321

U mňa top recept, sú mäkkučké, chutné

30 minút
príprava
30-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

800 g (najlepšie chlebová)
4 ks
190 g
70 g
70 g
1 ČL
3 ČL
180 g
1 bal. (čerstvé alebo sušené)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vymiesiť cesto, až kým sa neodlepuje od nádoby, poprášiť múkou a nechať kysnúť (kým zdvojnásobí objem). Cesto sa dá pripraviť aj bez sušeného mlieka, ale s ním sú žemle oveľa chutnejšie. Kvások vopred nerobím, len všetko dám do robota a miesim.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta tvarujem malé guľky, rukami cesto akoby napínam (ako pri tvarovaní chleba, knedlíka), uložím na plech, potriem slanou vodou a posypem sezamom. Opäť nechám kysnúť, až kým minimálne nezdvojnásobia objem (sama som nečakala, že takto nakysnú, robila som malé guličky) a pečiem cca 40 minút na 180-200 °C.

    Najlepšie hamburgerové žemle - obrázok 2

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: