Najlepšie hamburgerové žemle
Foto: lea123321
U mňa top recept, sú mäkkučké, chutné
30 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
800 g (najlepšie chlebová) |
|
4 ks |
|
190 g |
|
70 g |
|
70 g |
|
1 ČL |
|
3 ČL |
|
180 g |
|
1 bal. (čerstvé alebo sušené) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vymiesiť cesto, až kým sa neodlepuje od nádoby, poprášiť múkou a nechať kysnúť (kým zdvojnásobí objem). Cesto sa dá pripraviť aj bez sušeného mlieka, ale s ním sú žemle oveľa chutnejšie. Kvások vopred nerobím, len všetko dám do robota a miesim.
- 2
Z vykysnutého cesta tvarujem malé guľky, rukami cesto akoby napínam (ako pri tvarovaní chleba, knedlíka), uložím na plech, potriem slanou vodou a posypem sezamom. Opäť nechám kysnúť, až kým minimálne nezdvojnásobia objem (sama som nečakala, že takto nakysnú, robila som malé guličky) a pečiem cca 40 minút na 180-200 °C.
- 2
Diskusia k receptu