Reďkovková praženica

kimlo - fotkakimlo, 20. apríla 2013
Reďkovková praženica
Foto: kimlo

Jednoduché a veľmi chutné raňajky...

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
podľa chuti (nemusí byť)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny...

    Reďkovková praženica - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici s rozpáleným olejom orestujeme nakrájané reďkovky...

    Reďkovková praženica - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme vajcia, osolíme, okoreníme a zamiešame na praženicu do zhustnutia podľa toho akú má kto rád... nakoniec ochutíme chilli omáčkou a posypeme posekanou čerstvou pažítkou. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

    Reďkovková praženica - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
@kimlo ani nevies ako si mi pomohol.Kupila som redkvicku a uz dva dni uvazujem co snou,robim z nej natierku alebo salat,ale na to namam chut .Ale prazenica ma nenapadla....naa budu ranajky..
slavka11
receptik poznam uz vyse 25 rokov ho u nas pocas sezony robime. Obcas oprazime redkovky na troske cibulky
frezia68
Odkopírujem,vyskúšam tú fajnotku :-) A ja som myslela,že máš rád sýtejšie raňajky a ľaľa Ti ho,aké zdravé vymýšľaš :-)))
izabella929
úžasná pastva pre oči a dušičku.-))) krásne a vyzerá aj veľmi gustušne.-)))
kimlo
Ďakujem za komentáre. @frezia68 , to bol len taký môj ojedinelý bezmäsový úlet, inak som mal dnes podobné raňajky tvojmu slovensko-anglickému receptu.. :-)
angast
Skoro som odpadol , keď som videl tvoje meno pod týmto receptom.
Ešteže si to dodatočne vysvetlil. Už som sa bál o tvoje zdravie.
Našťastie , keď je to len úlet , tak je všetko OK. Krásny deň.
mesiar50
@kimlo
Si príkladom toho,že ludskej fantázie sa medze nekladú.Si macher ...jedlo vypadá super.


martinis
vynikajúci recept, robím trošku podobne - namiesto redkvičiek používam paradajky, ale vyskúšam aj takto :))
afataga
len ci to neprehanas s tymi vitaminami, redkvicka a este aj pazitka, davaj si na seba pozor a nabuduce na masti, aby ta to nezabilo :-)
helica
Ja zvyknem reďkovku nakrájať na tenké kolieska. Inak tak isto, mne to veľmi pripomína chuť smažených hríbov s vajíčkom, ach mňam, mňam!
cesminaz
Neviem si predstavit redkovku v prazenici,no ale istotne to chuti dobre...asi nieco ako cibula,nie?Ukladam vyskusam..
1x jarca
kimlo
@angast určite môžeš, dobrou klobásou nepokazíš žiadne jedlo, a ešte aj získa na hodnote...
evanaaa
Takúto praženičku sme si robievali v robote, ja aj doma, je dobrá, potvrdzujem - pre neveriacich.
qaroh
Praženica bola u nás často, aj do školy medzi chleba a aj s reďkovkou, či s klobáskou, prosto na sto spôsobov, trošku mi to vždy pripomínalo karfiol, v každom prípade mi to pripomenulo detstvo.
bembo
Kedysi nám ju mama robievala v letnom období často,vždy z čerstvo vytrhnutej reďkovky z našej záhradky.Teším sa,že som dnes klikol na varechu.Zajtra máme túto výbornú praženičku na raňajky.Kimlo,vďaka,že si mi pripomenul túto zabudnutú pochúťku.
evicka39
Rekovka ta je teraz v zahradke ja si s nej urobim taky lahky salat spolu s listami mladuckeho salatu a pokvapkam olivovym olejom mnam.
mariana33
super nápad čo s reďkovkou...dáko sa mi jej tento rok veľa urodilo....a polievky som už prejedená a aj šalátikov...určite otestujem...ukladám
eviana
Paráda... až na tú chilli omáčku k tomu - si mi pripomenul úžasným spôsobom moje detstvo - v reďkovkovej sezóne som takúto praženicu jedávala pomerne často. Ale veru už veľmi dlho nejedla, načim oprášiť recept... ďakujem za usmiatu gastro spomienku :)
milo60
Tak to je sranda! Před chvíli jsem se vrátil z nákupu, uklidil nákup (mezi jiným i ředkvičky) a protože ráno nebyl čas na snídání, tak si říkám, co si asi tak narychlo dám k jídlu. Ředkvičkový salát... to chvíli trvá... ááááááá, dám si já míchaná vajíčka (praženicu). Šup, královská slanina na pánvičku, cibulka, vajíčka a už je to na talíři. Mám tady suprové bagety, které jsem dnes v noci pekl podle receptu @Pusta... Beru si praženici k počítači, jdu na Varechu, do chladničky zadám surovinu ředkvičky a vyskočí mi recept @Kimlo na "redkvičkovú praženicu".... Hop! Pozdě!... Ale z chuti jsem se nasmál, jaká je to souhra náhod. Ředkvičkovou praženici jsem ještě nejedl, vyzkouším zítra... :-)
mesiar50
@Kimlo
Ahoj. Ja som síce reďkovky nastrúhal na tenko,ale aj tak každému tvoja praženica veľmi chutila.Srdečná vďaka priateľu a želám ti pekný víkend. :-)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia