Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 21. augusta 2019
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 21. augusta 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky, vložíme do vopred vymasteného pekáča, pridáme cibuľu, ochutené mäso, podlejeme vínom a vodou a pečieme pri 180 °C asi 1,5 hodiny.
- 2
Po dopečení mäso vyberieme a omáčku prepasírujeme, prevaríme a zahustíme studeným maslom.
- 3
Príloha: Krúpy a zemiaky dáme variť každé zvlášť, mäkké suroviny scedíme a všetko spolu zmiešame. Pridáme maslo, cesnak, soľ, korenie, majorán a „poštucháme". Podávame k morčaciemu stehnu pokrájanému na plátky s omáčkou.
Tiež morčacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu