Pečené morčacie stehno
Pečené morčacie stehno

Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi

Marek Fajth
šéfkuchár Hotela Most Slávy*** v Trenčianskych Tepliciach, 21. augusta 2019
Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
200 g
4 strúčiky
200 g
500 ml
150 g
100 g
Príloha:
100 g
300 g
4 strúčiky
50 g




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky, vložíme do vopred vymasteného pekáča, pridáme cibuľu, ochutené mäso, podlejeme vínom a vodou a pečieme pri 180 °C asi 1,5 hodiny.

  2. 2

    Po dopečení mäso vyberieme a omáčku prepasírujeme, prevaríme a zahustíme studeným maslom.

  3. 3

    Príloha: Krúpy a zemiaky dáme variť každé zvlášť, mäkké suroviny scedíme a všetko spolu zmiešame. Pridáme maslo, cesnak, soľ, korenie, majorán a „poštucháme". Podávame k morčaciemu stehnu pokrájanému na plátky s omáčkou.

Diskusia k receptu

bojar
Zaujímavé sú hlavne tie krupkové zeniaky. inak morčacie stěhno pekávam, ale používam menej omastku a stehno prešpikujem pružkom domácej slaninky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia