Foto: jenni
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme mletý mak a trstinový cukor a premiešame. Banán poriadne roztlačíme a pridáme do zmesi. Ďalej pridáme olej a mlieko a vymixujeme cesto do hladka.
- 2
Jablko nastrúhame a pridáme do cesta spolu s nasekanými lieskovými orieškami. Okrúhlu formu na pečenie vymažeme olejom a vysypeme strúhaným kokosom a vylejeme do nej cesto. Koláč pečieme približne 35 až 40 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Upečený, ešte teplý koláč potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že si nad parou rozpustíme kokosový olej spolu s čokoládou na varenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v maku samotnom je veľmi kvalitný tuk, a je ho tam aj dosť, aby sa už nemuselo pridávať tuku do cesta, aj význam predraženéo cukru je tu otázny….
banánová inovácia - tá je aj pre mňa fajn….
a predražený cukor, kilo stojí niečo cez euro v zľave.
škoda, že si si nevšimla, čo som napísal o maku - jednej z nazdravších olejovín….
myslel som to všetko ako informáciu, samozrejme, proti chuti žiadny dišputát, tak končím aj ja s týmito dišputami,, maj sa, @jenni
a mak je super, okrem tukov obsahuje aj viac bielkovín než kravské mlieko a okrem iného je tiež bohatý na železo. viem o jeho plusoch, na čo to komentovať? :)
ja som to tiež myslela ako info pre niekoho, kto by náhodou nevedel, ak sa niekto s takýmti produktom doteraz nestretol a nepozná ho. okrem iného kokosový olej má tiež veľa výhod tak prečo ho nepoužiť ako alternatívu do polevy namiesto klasicky používanej hery?