
Pesto cestoviny s brokolicou, cuketou a borlotti fazuľou
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cuketu, ružičky brokolice a nadrobno nasekaný...

Cibuľky s hrozienkami
Olúpané cibuľky opečieme na masle a oleji dozlata, tuk zlejeme, na panvičku pridáme sparené hrozienka,...

Šampiňónovo-acidkový zapekanec
Frajer chcel niečo z acidka a šampiónov - najprv som sa čudovala, ale potom sme vymysleli...

Jednoduchý cheesecake bez lepku s citrónom
Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheesecake? Asi nie, však? Cheesecake sa teší...

Falošný homár
Recept nie je môj "vynález", pochádza z nejakej poradenskej kulinárskej rubriky nejakých dávnych novín, keď...

Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...

Bravčové pliecko v bylinkovom kožuchu
V obchode som nemohol nechať krásny kus bravčového pliecka s kosťou. Aspoň takto „balancujem deficit“ mojej...

Králičia paštéta s cviklou
Ešte jedna z poľovníckych paštét. Na postriežke človek osamote v tichu veru aj hlad dostane...

Zemiakové placky na oškvarkoch s kyslou kapustou
Bramboráky (vošouchy, kramfleky...a i jiné, krajové názvy) se dělají ze syrových brambor....

Hubový Cordon bleu
Z vnútornej strany húb odstránime podhubie, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Huby naplníme...

Bravčové rebierka na karameli
Dnes oddychový obed. domáce bravčové rebierka na karameli.

Šalát s červenými pomarančmi
Tak nejako som sa postupom času dopracovala k závislosti na šalátoch s ovocím....

Kuracie slíže na medovo-ananásovej omáčke s pistáciami
Predposledná kolaudácia za mnou, no tentoraz s významným hosťom. Kamarát a priateľ, ktorého gurmánsky...

Pliešovskie pečenie krumplíke
Toto jednoduché a veľmi obľúbené jedlo sme si dávali najmä v zime, keď bola aj domáca...

Brokolicová bábovka
Keď som dnes dávala spať moju malú dcérku, ktorá nechce sama zaspať, rozmýšľala som...

Kuracie prsia s chilli a guacamole
Nevšimla som si, že by sem niekto podobný recept pridal, tak ho i tak pridávam....

Crème brûlée
Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a svaříme, ( lusk svaříme...

Huboto
Huby očistíme, umyjeme. (Môžeme použiť aj 50 g sušených, tie na niekoľko hodín namočíme....

Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...

Tuniakoviny s cuketkou, paprikou, olivami a balkánskym syrom
Či na obed alebo večeru si môžte dopriať tieto cestovinky. Ja som použila bezvaječné z celozrnnej...

Liptovské batôžky
Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme...

Fajn štipľavý šalát
Ak Vám zvýši kuracie mäso z polievky, môžete ho využiť na prípravu šalátu.

Môj letný obed
Základné suroviny sú zo záhrady môjho kamaráta, korenia sú z obchodu, používam keramický hrniec alebo teflónovú...

Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...