Rebarborový mriežkovník fotorecept

kkaja - fotkakkaja, 13. júna 2012
Rebarborový mriežkovník (fotorecept)
Foto: kkaja

U nás zožal úspech ... snáď zachutí aj vám ...

20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g
150 g
250 g alebo Hera
2 ks
1 ks
plnka:
500 g
2-3 hrste
 , škorica
2 ks
800 g




Postup

  1. 1

    pripravíme si všetky suroviny a vypracujeme vláčne cesto

    Rebarborový mriežkovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rozdelíme ho na polovicu

    Rebarborový mriežkovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si plnku: na panvici sklaramelizujeme kryštálový cukor, podlejeme 1 dl vody a karamel rozpustíme. Pridáme očistenú a nakrájanú rebarboru, škoricu a klinčeky. Udusíme do mäkka, aby sa všetka voda vyvarila. Klinčeky a škoricu vyberieme a necháme to vychladnúť.

    Rebarborový mriežkovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polovicu cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenensieme na plech

    Rebarborový mriežkovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takto ... :)

    Rebarborový mriežkovník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na cesto natrieme tvaroh, ktorý sme ochutili 2 balíčkami vanilkového cukru

    Rebarborový mriežkovník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tvaroh navrstvíme rebarborovú zmes

    Rebarborový mriežkovník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Druhú polovicu cesta tiež vyvaľkáme a radielkom nakrájame tenké pásiky, poukladáme na koláč ... Pásiky môžeme aj ušúlať ...

    Rebarborový mriežkovník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    upečieme a pocukrujeme

    Rebarborový mriežkovník (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kkaja
grandma ďakujem, už som to doplnila ...
remcula
Tak to je koláček jako z pohádky!! Většinou dělám buď kynutý, nebo z piškotu. Tak jsem to ještě nezkoušela a určitě je vynikající!!
enge149
pekné,my dávame rebarboru surovú,upečie sa s koláčom..
klaura
pekný receptík ... a určite dobrý ... tiež si ukladám ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia