Ovsená kaša s goji, černicami a jabĺčkom

ajwika - fotkaajwika, 11. mája 2013
Ovsená kaša s goji, černicami a jabĺčkom
Foto: ajwika

Dá sa ráno začať inak a lepšie? :)

2
porcie
5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 ml
1 ks
100 g
40 g
štipka
štipka
40 g
podľa potreby
štipka




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme zovrieť cca 3dcl vody so štipkou soli. Nastrúhame jablčkou na kocky a vhodíme do vody a jemne obvaríme.

  2. 2

    Prisypeme ovsené vločky,černice a ochutime kardamonom a škoricou.Veľmi krátko povaríme .

  3. 3

    Prelejeme do mištičky či taniera a ozdobíme sušeným goji a kokosom.

Diskusia k receptu

xnikix
Vyzerá to zaujímavo a hlavne zdravo! :) Viem, že doma máme ešte trochu Goji tak zajtra vyskúšam :) Budem mať trochu zmenu pri mojich klasických ranajkách- (ovsené vločky, sojove mlieko, jablka škorica, med, orechy)... ;) Ďakujem za tip! :)
tiginko
ja by som radšej povarila Goji, než jabĺčka. Tie bývajú pomerne suché a tvrdkavé, teda neviem ako v Nórsku, ale u nás áno :-)
ajwika
Ja používam vacsinou jablcka,ktore uz potrebuju rychle spracovanie :)
bilancia
@tiginko , ja si dávam vždy do jogurtu alebo ovsenych vločiek goji, a oni veľmi rýchlo nasiaknu a zmäknú, takže sú potom fajn :) len také samotné sú suché a tvrdkavé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia