Foto: anina6
Dneska nám došiel chlieb, tak som vyskúšala celozrnné pečivko. Hľa tu je výsledok môjho snaženia.
príprava
na 150-230 °C
Postup
-
1
Naprv si pripravíme kvások z vlažného mlieka, 1/2 lyžice ražnej múky, kryštálového cukru a droždia. Necháme ho vykysnúť. Múku si preosejeme a pripravíme do misky. Pridáme kvások, rascu, provesálské bylinky,soľ, olej, ocot a vymiesime cesto. Cesto som urobila redšie, nie až také tuhé ako na chlieb a používala som na miesenie vlažnú jemne perlivú vodu. Miesila som asi 10 minút. Necháme cesto oddýchnuť v teple a medzitým si pripravíme dobrú kávičku a oddychujeme aj my. Po hodinke cesto premiesim ešte raz a nechám oddýchnúť asi 10 minút.
- 2
Pripravíme si plech, a rozvaľkáme si cesto. Pohárom som povykrajovala požadované tvary a kedže sa mi ešte zvýšilo, tak som uplietla malú pletenku. Na plechu necháme ešte asi 20 minút a ked je vykysnuté, potrieme slanou studenou vodou, ozdobíme sezamom a ovsenými vločkami.
- 3
Vložíme do vyhriatej rúry na 230 stuňov kde pečieme asi 15 minút. Potom stiahneme teplotu na 150 a dopekáme asi 20 minút. Smozrejme počas pečenia potierame studenou vodou. A aby som nezabudla pred pečením si dávam naspodok do rúry kastrólik s teplou vodou. Ked sa dalamánky upeču ešte raz ich potrieme vodou a trošku maslom. Potom už len čakáme ked vychladnú, aby sme mohli okoštovať a po prerezaní vyzerajú takto
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu